Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Το ασύλληπτο δράμα μιας 15χρονης ασυνόδευτης προσφυγοπούλας από τη Συρία - Μια τραγική ιστορία σε ένα από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων


Μπορεί το προσφυγικό να έχει μπει σε δεύτερη μοίρα στην επικαιρότητα, όμως στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων συμβαίνουν συχνά περιστατικά που ...
κρύβουν μεγάλα δράματα. Μια τέτοια ιστορία δημοσίευσε στο Facebook ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουτσομύτης, και όπως αναφέρει του μεταφέρθηκε από έμπιστη πηγή.

15χρονη ασυνόδευτη Σύρα προσφυγοπούλα έμεινε έγκυος ενώ διαμένει σε κέντρο φιλοξενίας. Προφανώς από συμπατριώτη της.

Το κορίτσι φρίκαρε και προσπάθησε μόνη της να απαλλαγεί από την ανεπιθύμητη κύηση. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα πράγματα δεν πήγαν καλά και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Οι γιατροί του ΕΣΥ της παρέχαν τις πρώτες βοήθειες και το κορίτσι σώθηκε όπως και το έμβρυο.

Το κορίτσι όμως δεν έχει που την κεφαλήν κλίνη και επιμένει να κάνει έκτρωση. Οι γιατροί ως όφειλαν ζήτησαν τη γνώμη του εισαγγελέα, ο οποίος -ορθώς- αρνήθηκε να δώσει άδεια για έκτρωση, καθώς το κορίτσι είναι ανήλικο και δεν έχει καταγγείλει βιασμό.

Ακούγοντας το παιδί την απόφαση του εισαγγελέα, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, καθώς είναι από πολύ θρήσκα Σουνιτική περιοχή της Συρίας και οι πατριώτες της θα την απομονώσουν ως αμαρτωλή και μίασμα. Πήγε να πηδήξει από το μπαλκόνι του νοσοκομείου και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό την έσωσαν την τελευταία στιγμή.
Google+ Followers