Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Bild: Δικτάτορας ο Ερντογάν - Πανευρωπαϊκές διαδηλώσεις κατά των πολιτικών του (Photos)


Στάση κατά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και της αυταρχικότητας της κυβέρνησης του κόμματος του ΑΚΡ παίρνει ...
η γερμανική εφημερίδα Build η οποία κυκλοφορεί με τον τίτλο «Ο δικτάτορας Ερντογάν. »

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το γερμανικό δημοσίευμα, στο εξώφυλλο του οποίου εμφανίζονται και οι δύο συλληφθέντες πρόεδροι του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Φιγκέν Γιουκσεντάγ και Σαλαχατιν Ντερμιτας, χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «δικτάτορα» ενώ αναρωτιέται τι ακολουθεί στην συνέχεια. 

Πανευρωπαϊκές διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν

Χιλιάδες Κούρδοι σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις βγήκαν στους δρόμους διαφηλώνοντας κατά των συλλήψεων και των διώξεων της ηγεσίας και των βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).Στην Κολωνία της Γερμανίας η ειρηνική διαδήλωσε συγκέντρωσε περί τα 6.500 άτομα, σύμφωνα τους υπολογισμούς της αστυνομίας, συμμετοχή μικρότερη από αυτήν που υπολόγιζαν οι οργανωτές που ήλπιζαν στην προσέλευση 10.000 έως 15.000 ανθρώπων.


Στο Παρίσι, περί τους 2.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες, συγκεντρώθηκαν στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ πριν πραγματοποιήσουν πορεία προς την Πλατεία του Σατλέ κρατώντας πανώ που έγραφαν «Σταματείστε τον Ερντογάν, κάτω τα χέρια από τους βουλευτές μας» και «Η Τουρκία βομβαρδίζει, η Ευρώπη παραμένει σιωπηλή», ενώ στην Ρεν, περί τα 800 άτομα διαδήλωσαν έπειτα από πρόσκληση του Κουρδικού Δημοκρατικού Συμβουλίου και της ένωσης Κουρδικής Φιλίας. Οπως στο Παρίσι, οι διαδηλωτές κρατούσαν αφισέτες που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τους βουλευτές μας» . Στη Μασσαλία, δεκάδες Κούρδοι κατέλαβαν κεντρική λεωφόρο όπου χόρεψαν κουρδικούς χορούς.«Απέχουμε ελάχιστα από τη γενοκτονία», δήλωσε ο Μπερνάρ Ενέ, εξ ονόματος του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας τη «διαρκή τρομοκρατία» που υφίσταται ο κουρδικός λαός. Ενώ και στο Λονδίνο, διαδήλωσα Κούρδοι κατά του Ερντογάν κρατώντας πλακάτ τα οποία έγραφαν πως «η κυβέρνηση Ερντογάν δολοφονεί τους ανθρώπους».


Google+ Followers