Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Κολομβία: Ανατρέπουν τα δεδομένα οι μαρτυρίες των διασωθέντων του αεροσκάφους


Ξαναφουντώνει το σενάριο το αεροσκάφος να έπεσε από έλλειψη καυσίμων...
Στο σενάριο το αεροσκάφος των LAMIA Airlines να συνετρίβη γίατι έμεινε από καύσιμα επανέρχονται τις τελευταίες ώρες οι εμπειρογνώμονες αξιολογώντας αφενός τη μαρτυρία ενός εκ των διασωθέντων αεροσυνοδών και αφετέρου το γεγονός ότι το αεροσκάφος δεν εξερράγη κατά την πρόσκρουσή του στο έδαφος.

«Είναι πολύ ύποπτο» λένε χαρακτηριστικά οι ερευνητές που προσπαθούν να καταλήξουν στο γιατί το αεροσκάφος δεν ανεφλέγη όταν συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κατά την πτήση από τη Βολιβία στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας.

«Μας προβληματίζει ότι παρά την πρόσκρουση δεν υπήρξε έκρηξη. Αυτό ενισχύει το σενάριο της έλλειψης καυσίμων» συμπλήρωσε στρατιωτική πηγή από την Κολομβία που επικαλείται η Daily Mail.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πτήσης το αεροσκάφος πριν τη συντριβή έκανε κύκλους αφού ενημέρωσε για πρόβλημα στα ηλεκτρικά κυκλώματα, στοιχείο που έκανε αρκετούς να υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν επιλογή του πιλότου της πτήσης προκειμένου να «κάψει» τα διαθέσιμα καύσιμα επειδή διέβλεπε ότι θα υποχρεωνόταν σε αναγκαστική προσγείωση.

Το σενάριο το αεροπλάνο να έμεινε από καύσιμα ενισχύεται, σύμφωνα με τη Mirror, από το γεγονός ότι κανονικά θα έπρεπε να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκότά, ωστόσο κατευθύνθηκε προς το Μεντεγίν δείγμα του ότι ο πιλότος είχε διαπιστώσει ότι σύντομα θα ξέμενε από καύσιμα.
Όταν, όμως, το αεροσκάφος της LAMIA έφτασε πάνω από το αεροδρόμιο στο Μεντεγίν ενημερώθηκε, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ότι θα έπρεπε να περιμένει στην «ουρά» σε ύψος 21.000 ποδών καθώς προηγούνταν άλλα δύο αεροσκάφη, με το ένα από τα δύο να αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα.

Μετά από λίγα λεπτά, όμως, ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στο Μεντεγίν ότι έπρεπε να προσγειωθεί άμεσα, ενέργεια που δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει.

Σε κάθε περίπτωση πλέον όλοι αναμένουν τα στοιχεία από τα δύο μαύρα κουτιά που έχουν εντοπιστεί και βρίσκονται ήδη κάτω από το «μικροσκόπιο» των ερευνητών.

Google+ Followers