Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Μαξίμου: «Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία» Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ


Πανηγυρίζει το Μαξίμου για το επιτόκιο του 4,625% για το πενταετές ομόλογο που εξέδωσε η χώρα στην πρώτη της έξοδο στις αγορές μετά από...
τρία χρόνια.




Σε άτυπη ενημέρωση η κυβέρνηση κάνει σύγκριση με το επιτόκιο που είχε επιτευχθεί προ τριετίας επί κυβερνήσεως Σαμαρά, καθώς το «στοίχημα» που είχε η ίδια θέσει ήταν να επιτύχει επιτόκιο σήμερα χαμηλότερο από εκείνο του Απριλίου του 2014. 

Όπως αναφέρεται στο non paper του Μαξίμου το ύψος του επιτοκίου διαμορφώθηκε στο 4,625%, «σε τιμές σαφώς χαμηλότερες από την προηγούμενη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος, τον Απρίλιο του 2014, που είχε διαμορφωθεί στο 4,95%». Η κυβέρνηση μιλά παράλληλα για «απόλυτη επιτυχία» που «επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας».


Το πλήρες κείμενο του Μαξίμου, ακολουθεί: 

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και επιβεβαιώνει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Συγκεκριμένα, το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% ενώ το ύψος του επιτοκίου στο 4,625%, σε τιμές σαφώς χαμηλότερες από την προηγούμενη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος, τον Απρίλιο του 2014, που είχαν διαμορφωθεί στο 4,75% και 4,95% αντίστοιχα.

Είναι σημαντικό επίσης ότι από τις πάνω από 200 επίσημες προσφορές συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ, εκπληρώνοντας το στόχο του ελληνικού ομολόγου, θέτοντας στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs