Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων: «Είδα ότι έχει λεφτά και ενθουσιάστηκα» λέει 15χρονη


Ένα από τα θύματα των μαστροπών αποκαλύπτει πώς τις προσέγγιζαν και τις έπειθαν να εκδίδονται...
Πώς έπεσε στα «δίχτυα» του κυκλώματος μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στην Αττική, αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η 15χρονη, η οποία μαζί με μία 17χρονη αποτέλεσαν τα βασικά πρόσωπα της υπόθεσης.

«Τους ανθρώπους αυτούς δεν τους ήξερα, τους έμαθα από τη 17χρονη, την οποία ήξερα από την ηλικία των 14, όταν δεν έκανε αυτή τη δουλειά. Μετά την παρέσυρε η... και άρχισε να εκδίδεται. Από τα 100 ευρώ της έδινε τα 50, πάντα της έδινε κάποιο ποσό. Τη συμπαθούσε την..., την έβλεπε σαν μεγαλύτερη αδελφή», δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια περιέγραψε πώς την παρέσυρε: «Την προσέγγισε με τα νυχτερινά μαγαζιά, για να βγαίνουν και να πηγαίνουν βόλτες μαζί. Της έδειξε μια άλλη ζωή» είπε.

«Μας είχε πει, ότι την είχε παρασύρει εκείνη και άλλη μια κοπέλα. Μας έλεγε, πως αν δεν υπήρχε εκείνη, δε θα είχε μπλέξει... Έκλειναν ραντεβού με μεγαλύτερους άνδρες και έπαιρναν λεφτά. Από τον έναν πελάτη γνώριζε τους άλλους», ανέφερε και αποκάλυψε γιατί ενεπλάκη και η ίδια στο κύκλωμα λέγοντας: «Είδα ότι βγάζει λεφτά και ενθουσιάστηκα. Έπαιρνα 100-150 ευρώ. Το έκανα για δύο εβδομάδες». Το κορίτσι αποκάλυψε στη μητέρα της, όσα βίωνε και έπειτα απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Κατάφερε να ξεφύγει από το κύκλωμα και σήμερα συνεχίζει κανονικά τη ζωή της, έχοντας αφήσει πίσω της τον εφιάλτη.


Οι τρεις συλληφθέντες και ο ρόλος της «Λορέλας»

Οι δύο σημερινές συλλήψεις έρχονται να προστεθούν στη λίστα με τις άλλες τρεις που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, όταν η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες σε μια 31χρονη, έναν 33χρονο και έναν 55χρονο. Η 31χρονη με το ψευδώνυμο «Λορέλα» φέρεται να προσέγγιζε νεαρά κορίτσια και προσποιούμενη τη φίλη τους, τους έταζε εύκολο και γρήγορο χρήμα. Έτσι, από τις αρχές του 2022 είχε αναπτύξει φιλική σχέση με μια 15χρονη, την οποία βοηθούσε να βρίσκει «πελάτες», ώστε να εκδίδεται, παίρνοντας ποσοστά από τις αμοιβές.

Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη, είναι ένας 34χρονος, ο οποίος ήταν φίλος της «Λορέλας». Ο άνδρας κατηγορείται, ότι φωτογράφιζε τα νεαρά κορίτσια και αναρτούσε φωτογραφίες τους σε σελίδες ερωτικού περιεχομένου, ώστε να «ψαρεύει» «πελάτες». Ο τρίτος συλληφθείς κατηγορείται, ότι το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2023 συνευρέθηκε ερωτικά εντός της οικίας του στον Κορυδαλλό με τις δύο ανήλικες, καταβάλλοντας σε αυτές ως αμοιβή το ποσό των 100 ευρώ έκαστη.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για μαστροπεία σε βάρος προσώπου νεότερου των 15 ετών κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και κατ' επάγγελμα, καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, σε βάρος προσώπου νεοτέρου των δεκαπέντε ετών και προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs