Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας: Πώς να διακρίνετε αμέσως έναν ψυχοπαθή


Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι έρευνες και οι μελέτες σχετικά με την ψυχοπάθεια ή, όπως είναι...
πιο «επίσημα» γνωστή, το Σύνδρομο Αντικοινωνικής Προσωπικότητας και το ανησυχητικό είναι ότι όλες οι έρευνες καταλήγουν ότι υπάρχουν πολλά άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά γύρω μας.
Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν ομαδοποιηθεί και έχουν αναλυθεί εκτενώς από διάφορους ερευνητές. Ωστόσο, πρόσφατη μελέτη του εργαστηρίου Νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ κατέληξε σε ένα κύριο χαρακτηριστικό το οποίο παρουσιάζουν άτομα με έντονα ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ευκολία που ο ψυχοπαθής έχει στο να μαθαίνει να ψεύδεται.

Βάσει πειραματικών δεδομένων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με έντονα ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά παρουσίαζαν μεγάλη ευκολία στο να μαθαίνουν να λένε ψέματα. Μάλιστα, όσο πιο «ψυχοπαθές» ήταν ένα άτομο, τόσο πιο γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά μάθαινε να λέει ψέματα, ακόμα και για πράγματα που ο περίγυρός του ήξερε την αλήθεια.

Έτσι, λοιπόν, μπορούμε να κρίνουμε αν ένα άτομο στο περιβάλλον μας είναι ψυχοπαθές αν καταφέρουμε να διαπιστώσουμε με πόση ευκολία μαθαίνει να λέει ψέματα και πόσο εύκολο έχει το ψέμα για να πετύχει τους στόχους του… Δύσκολο, μεν, αποτελεσματικό δε.

Google+ Followers