Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Αφιέρωμα του Spiegel σε Έλληνες επιχειρηματίες στη Γερμανία (Φωτό)


Το νέο τεύχος του περιοδικού Spiegel φιλοξενεί ένα αφιέρωμα - συζήτηση με τρεις επιχειρηματίες με...
καταγωγή από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία, οι οποίοι διατηρούν εστιατόριο στη Γερμανία. 




Από την κουβέντα, που κινείται μεταξύ άλλων γύρω από τη γερμανική κουζίνα, τις ιδιαιτερότητες των γερμανών πελατών, αλλά και τη σχέση των Γερμανών με τους ξένους, δεν έλειψαν οι αναφορές στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που παρατηρούνται σήμερα. 

Ο Γιώργος Χρυσίδης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Z στο Βερολίνο, σχολιάζει ότι «παλιότερα τα πράγματα ήταν εύκολα για τον Έλληνα. Είχε καλή φήμη. Ήταν εκείνος που είχε αγωνιστεί ενάντια στη δικτατορία, που είχε απελευθερωθεί από τους τυράννους». 


Όπως λέει, ο έλληνας εστιάτορας, η εικόνα αυτή έχει στο μεταξύ αλλάξει κάπως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Όπως λέει, από την κρίση και μετά ορισμένοι θεωρούν ότι ξαφνικά ότι όλοι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι. Ο Γιώργος Χρυσίδης συνήθιζε αρχικά να απαντάει σε προκλητικά σχόλια κάποιων πελατών. Ωστόσο, όπως λέει, «στο τέλος έλεγα μόνο: Δεν είμαι Έλληνας, έχω γερμανικό Α.Φ.Μ. και ο υπουργός Οικονομικών μου λέγεται Βόλφγκανγκ Σόιμπλε». Μάλιστα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων περί Grexit ο έλληνας εστιάτορας είχε προσθέσει στο μενού του και το πιάτο «Σόιμπλε».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs