Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Ινδία μαζεύουν χρησιμοποιημένες σερβιέτες για καλό σκοπό


Μπορεί να φαντάζει απίστευτο αλλά συμβαίνει στην Ινδία. Εκεί όπου βρίσκεται πάνω από ...
το ένα τέταρτο των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 
Η έλλειψη επαρκούς υποδομής και εγκαταστάσεων στις αγροτικές περιοχές της χώρας, καθώς και το υψηλό κόστος, σε συνδυασμό με την ανησυχία των γυναικών να υποβληθούν στην επεμβατική εξέταση είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι Ινδές δεν προβαίνουν στον απαραίτητο έλεγχο.

Προκειμένου, λοιπόν, να μπορεί να διαγνωστεί η πιθανότητα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σε χωριά της Δυτικής Ινδίας είχαν την ιδέα της συλλογής των χρησιμοποιημένων σερβιετών των γυναικών. Να σημειωθεί πάντως πως πάνω από το 90% των Ινδών που ζουν σε αγροτικές περιοχές κατά τη διάρκεια της περιόδου τους χρησιμοποιούν σπιτικά υφάσματα αντί των προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

«Οι γυναίκες στις αγροτικές περιοχές ντρέπονται να κάνουν την απαραίτητη εξέταση και τη θεωρούν περιττή» δήλωσαν οι ερευνητές που γράφουν στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα για την Πρόληψη του Καρκίνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές με την ανάλυση αυτών των χρησιμοποιημένων υφασμάτων μπορούσαν να ανιχνεύσουν την παρουσία του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

«Είναι ένας εύκολος και βολικός τρόπος», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της έρευνας.

Στην έρευνα, που διήρκησε δύο χρόνια, συμμετείχαν πάνω από 500 γυναίκες ηλικίας 30-50 ετών που δεν είχαν ιστορικό καρκίνουν και η έμμηνος ρύση τους ήταν φυσιολογική.

Google+ Followers