Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Στις ΗΠΑ εκδίδεται ο Ρώσος «εγκέφαλος» οργάνωσης για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρίων με bitcoin


Την έκδοση του 38χρονου Ρώσου Αλέξαντερ Βίννικ στις ΗΠΑ για την υπόθεση «ξεπλύματος» με bitcoin ποσού...
4 δισ. ευρώ αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Υπέρ της έκδοσης του Ρώσου υπηκόου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο 
σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής βάσει διεθνούς εντάλματος, είχε ταχθεί στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας.

Ταυτόχρονα με την έκδοσή του, το Συμβούλιο αποφάσισε να παραδοθούν στις αρχές των ΗΠΑ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα τάμπλετ, τα κινητά τηλέφωνα κ.ά., που κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψή του.

Οι δικηγόροι του Βίννικ, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην απόφαση έκδοσης εντός 24 ωρών. 

Την έκδοση του Βίννικ έχουν ζητήσει και οι Ρωσικές αρχές για απάτη καθώς, σύμφωνα με τα ρωσικά έγγραφα, συνδέεται με αγοραπωλησία εμπορευμάτων μεταξύ εταιριών, με την απάτη να προσεγγίζει μόλις τις 10.000 ευρώ. 

Στη δίκη, την περασμένη Παρασκευή, ο Βίννικ δήλωσε ότι επαγγέλλεται τεχνικός Διαδικτύου, ότι γνώριζε τις κατηγορίες που του καταλογίζουν οι αμερικανικές Αρχές, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ένα από τα βασικά του επιχειρήματα ήταν ότι είναι φτωχός, ωστόσο, όταν συνελήφθη στη Χαλκιδική διέμενε σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου.

Google+ Followers