Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Μακελειό στο Τέξας: Για επτά λεπτά πυροβολούσε παιδιά στο κεφάλι ο 26χρονος


Ο Ντέβιν Κέλεϊ πυροβολούσε γρήγορα και σταματούσε μόνο για να γεμίσει ξανά το ημιαυτόματο όπλο του καθώς...
στόχος του ήταν να σκοτώσει όλους όσοι βρίσκονταν μέσα στο ναό




Επτά λεπτά τρόμου, επτά λεπτά θανάτου. Τόσος ήταν ο χρόνος που ο 26χρονος μακελάρης του Τέξας πυροβολούσε μέσα στην εκκλησία των Πρώτων Βαπτιστών την περασμένη Κυριακή σκοτώνοντας τελικά 26 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 20.

Ο χρόνος αυτός προκύπτει από το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές ασφαλείας καθώς οι υπεύθυνοι της εκκλησίας κατέγραφαν κάθε τελετή, με αρκετές εξ αυτών να μεταδίδονται και online.

Αστυνομικός που είδε το βίντεο περιέγραψε στους New York Times τι συνέβη μέσα στην εκκλησία επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις καταθέσεις όσων επέζησαν από το φονικό αμόκ του Ντέβιν Κέλεϊ.

Ο μακελάρης πυροβολούσε γρήγορα και σταματούσε μόνο για να γεμίσει ξανά το ημιαυτόματο όπλο του καθώς στόχος του ήταν να σκοτώσει όλους όσοι βρίσκονταν μέσα στο ναό. Γι' αυτό, είπε ο αστυνομικός στους NYT, πυροβολούσε τα θύματά του - ακόμα και τα μικρά παιδιά - στο κεφάλι σαν να τα εκτελεί.

Ενδεικτικό των προθέσεων του 26χρονου ήταν το γεγονός ότι είχε μαζί του γεμιστήρες με περίπου 400 σφαίρες, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσες φορές πυροβόλησε.

Την Τετάρτη οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν τα ονόματα όλων των θυμάτων του Κέλεϊ. Το νεαρότερο ήταν μόλις 1 έτους και το γηραιότερο 77 ετών.

Συνολικά από τα πυρά του μακελάρη έχασαν τη ζωή τους 10 γυναίκες, επτά άνδρες, οχτώ παιδιά και ένα αγέννητο παιδί που έφερε η έγκυος Κρίσταλ Χόλκομπ.

Στην εκκλησία που έζησε τη φονικότερη επίθεση στην ιστορία του Τέξας βρέθηκε την Τετάρτη και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς είπε «η Βίβλος μας λέει ότι ο Κύριος είναι κοντά σε όσους υποφέρουν, και αυτή θα είναι η προσευχή μας για εσάς από εδώ και πέρα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs