Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

Ανοιχτά καταστήματα με εκπτώσεις και κόσμο στους εμπορικούς δρόμους


Πολύς κόσμος στην Ερμού, αν και οι περισσότεροι «μόνο βλέπουν» - Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως...
την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου - Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 15 του μήνα, ενώ πάρα πολύς κόσμος έχει πλημμυρίσει την οδό Ερμου, τον εμπορικότερο δρόμο της πρωτεύουσας. 

Η λιακάδα που επικρατεί στην Αθήνα βοήθησε τους πολίτες να απολαύσουν την βόλτα τους στην αγορά, αν και οι περισσότεροι δηλώνουν πως «μόνο βλέπουν» καθώς δεν έχουν χρήματα να ψωνίσουν, ούτε καν στις εκπτώσεις...

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας προτείνει στα μέλη του να ανοίξουν τα καταστήματά τους από τις 11:00 το πρωί έως τις 18.00, ενώ καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. 

Όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. 

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει στους εμπόρους πως σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Αν επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών. 

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, χωρίς πάντως να αναφέρονται προβλήματα. Σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι: «Η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με νέα πανελλαδική απεργία, στις 5/11/2017» τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.


Ασυνείδητοι οδηγοί ακόμα και στα εμπορικά κέντρα!

Δεν έχει όρια η ασυνειδησία ορισμένων συμπολιτών μας, που πολύ απλά δεν σέβονται τον διπλανό τους, ούτε καν στην περίπτωση που αυτός αντικειμενικά αντιμετωπίζει δυσκολίες - όπως συμβαίνει με τα Άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Η φωτογραφία αναγνώστη του protothema.gr τραβήχτηκε σήμερα το πρωί στο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο στα Σπάτα της Αττικής. 

Ο ασυνείδητος με το δίτροχο, αν και βρίσκεται σε υπόγειο πάρκινγκ, με άφθονες θέσεις γύρω του, ειδικά για μηχανάκι, το βάζει φαρδιά - πλατιά στην θέση που προορίζεται για αναπήρους....

Πολλοί μπορούν να σκεφτούν διάφορες δικαιολογίες - η πιο συχνή είναι "μα για δυο λεπτά το άφησε"... Δεν έχει καμία σημασία, όταν ο άλλος αντιμετωπίζει δυσκολίες και έρχεται αντιμέτωπος κατάμουτρα με την ασέβεια των συμπολιτών του, τότε η ζωή του δεν δυσχεραίνεται «μόνο για δυο λεπτά».

Google+ Followers