Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα ισχύουν οι παλιοί κλειδάριθμοι του Τaxisnet

Το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 θα μπορούν οι φορολογούμενοι να προμηθεύονται τους νέους κλειδάριθμους από τα τμήματα μητρώου των εφοριών.

Σημειώνεται πως η υποχρέωση παραλαβής νέων κλειδαρίθμων αφορά ...μόνο εκείνους τους φορολογουμένους που ήταν εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου Taxisnet, τον Δεκέμβριο του 2010.

Εάν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι δεν παραλάβουν τους κωδικούς τους, από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του Taxisnet.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απέστειλε σε όλους τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για την επικείμενη εκπνοή της προθεσμίας. Στην ηλεκτρονική επιστολή που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα κ. Χ Θεοχάρη αναφέρονται τα εξής: «Παρακαλούμε, όπως προσέλθετε εγκαίρως στο Τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε ΔΟΥ προκειμένου να παραλάβετε τον κλειδάριθμό σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση».

Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το password του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ πριν από την επίσκεψη στη ΔΟΥ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs