Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Με ΜΑΤ και διαμαρτυρίες τα εγκαίνια της νέας χειρουργικής πτέρυγας στον "Ευαγγελισμό". Δεν πήγε ο Σαμαράς

Εγκαίνια νέας χειρουργικής πτέρυγας έλαβαν χώρα στον «Ευαγγελισμό» το απόγευμα της Τρίτης με αντιδράσεις και παρουσία ανδρών των ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου... επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον Μάκη Βορίδη που βρέθηκε στον «Ευαγγελισμό» για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε λόγω εγκαινίων.

Ο κ. Βορίδης, εκπροσώπησε την κυβέρνηση καθώς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, στον πρωθυπουργό παρουσιάστηκαν «έκτακτες υποχρεώσεις».



Από νωρίς το απόγευμα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν προχωρήσει σε συγκέντρωση στην είσοδο του «Ευαγγελισμού», διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία των μονάδων.
Το σωματείο των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται μεν για εγκαταστάσεις, «που αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο στη χώρα», ωστόσο θεωρεί ότι η λειτουργία τους δεν έχει διασφαλιστεί.


«Σήμερα λειτουργούν 12 αίθουσες χειρουργείων και υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, τουλάχιστον 30 θέσεις» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων, καρδιολόγος, κ. Ηλίας Σιώρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ελλείψεις αφορούν κυρίως νοσηλευτές, σε σημείο που για να λειτουργούν τα χειρουργεία οι εργαζόμενοι κάνουν διπλοβάρδιες, έχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό ο καθένας και με δυσκολία λαμβάνονται οι κανονικές άδειες ακόμη και του 2013.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs