Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Νέα ονόματα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

του Τάσου Τασιούλα

Νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α’ και τη Β’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης αναμένεται να μας προκύψουν τις επόμενες μέρες. Μπορεί στη ΝΔ.... να απεύχονται τις βουλευτικές εκλογές, όμως οι ζυμώσεις και οι διερευνητικές επαφές συνεχίζονται, προκειμένου να επιτευχθεί και μια ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr μάλιστα, οι συζητήσεις είναι προχωρημένες με ορισμένους νέους υποψηφίους, που θεωρούνται καλές περιπτώσεις για να ενισχύσουν τα δυο ψηφοδέλτια.

Διαρροές ονομάτων ακόμη δεν έχουν γίνει, διότι δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες συμφωνίες κι από τους υπεύθυνους του κόμματος στην Αθήνα. Κάτι που έτσι κι αλλιώς στην παρούσα πολιτική συγκυρία δεν είναι εύκολο, αφού το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη ΝΔ απεύχονται εκλογές, αλλά στη βάση της κεντρικής επιλογής για διαρκή εκλογική ετοιμότητα, οι επαφές, οι συναντήσεις και οι συζητήσεις με πρόσωπα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα δυο ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται.

Ορισμένες από αυτές, όπως μαθαίνουμε, έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο του «κλεισίματος» και θα ανακοινωθούν στον κατάλληλο χρόνο, όπως σημειώνουν με νόημα στελέχη της ΝΔ.

Σε αντίθεση με το κλίμα που υπάρχει στη βάση ότι διαπιστώνεται απροθυμία για συμμετοχή «γαλάζιων» υποψηφίων στις επόμενες εκλογές, τα στελέχη της Μητροπολίτου Ιωσήφ 8 κρίνουν και επαρκή τον αριθμό των υποψηφίων για τις λίστες της Θεσσαλονίκης, από σήμερα, αλλά επισημαίνουν με νόημα ότι «πάντα υπάρχει χώρος για νέα πρόσωπα».

Σε ό,τι αφορά τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, η κεντρική της Θεσσαλονίκης, που αναβλήθηκε ήδη δυο φορές, δύσκολα πλέον θα πραγματοποιηθεί, δεδομένων των ημερομηνιών των τριών ψηφοφοριών για την προεδρική εκλογή, που ουσιαστικά εξαντλούν και τη χρονιά.

Αν θα γίνει κάποια εκδήλωση τον Ιανουάριο θα εξεταστεί σε επόμενο χρόνο. Που καιρός για γιορτές πια…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs