Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Βόμβα και από Σακελλαρίδη: Εμείς τελειώσαμε!

Την ανάγκη να επισπευσθεί η διαδικασία σύγκλισης κατά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους εξέφρασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Τετάρτης «Η κυβέρνηση... έχει κάνει μεγάλα βήματα και τώρα θα πρέπει και η άλλη πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν μπορούν να σέρνουν τη λύση και να κατηγορούν την Ελλάδα για καθυστέρηση» τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «Δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην αγχόνη».

Ο κ. Σακελλαρίδης διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα να χρεοκοπεί. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «δεν έχουμε πτωχεύσει, γι’ αυτό αγωνίζεται η κυβέρνηση. Δεν κωλυσιεργούμε, έχουμε προτάσεις και δεν είναι αφηρημένες».

Παράλληλα έστειλε μήνυμα «επιτάχυνσης των διαδικασιών για μια αμοιβαία επωφελή λύση θα πρέπει να υπάρξει και από τις δύο πλευρές. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλα βήματα. Δεν μπορούν να ζητούν μόνο να πάμε εμείς στα δικά τους νερά. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει για να μη φτάσουμε σε μετωπική ρήξη. […] Δεν μπορούν να σέρνουν τη λύση και να κατηγορούν την Ελλάδα για καθυστέρηση».

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επέλθει γρήγορα συμφωνία. «Ξέρουν κι εκείνοι ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην αγχόνη» τονίσε και κάλεσε τους εταίρους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αν όχι έναντι της Ελλάδας, έναντι της ιστορίας της Ευρώπης».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε: «Έγινε το δημοψήφισμα. Ήταν οι εκλογές. Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα» και πρόσθεσε πως τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή, που η κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη της κοινωνίας.

Σε ότι αφορά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για «έξυπνες λύσεις» σε ασφαλιστικό και εργασία, ο κ. Σακελλαρίδης παρατήρησε ότι το ασφαλιστικό κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει με στόχο τη βιωσιμότητά του. Σημείωσε, όμως, ότι δεν μπορεί να ανοίξουν και να κλείσουν τέτοια θέματα όπως το ασφαλιστικό σε μία εβδομάδα ή σε έναν μήνα.

Όπως είπε, τέτοιου είδους θέματα θα συζητηθούν αφού κλείσει αυτή η συμφωνία -παραπέμποντας στο νέο κύκλο διαπραγμάτευσης για αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει Σύμφωνο Ανάπτυξης

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs