Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Κινητό ιατρείο για τα παιδιά των προσφύγων στην Κατερίνη


Οι τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα δείχνουν, παρά τα δεδομένα προβλήματα της χώρας, ότι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη σε τούτη τη χώρα δεν έχει χαθεί.....
Στην Κατερίνη και πιο συγκεκριμένα στο χώρο δίπλα από τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Σκοτίνας στην Εθνική Οδό, θα στηθεί κινητό ιατρείο για τα παιδιά των προσφύγων που θα καταφτάνουν στην περιοχή.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου» και θα αφορά τόσο την ιατρική παρακολούθηση και εξέταση, όσο και την παροχή στα αναγκαία φάρμακα.

Όπως ανέφερε το ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας Ηλίας Τσολακίδης, κάθε φορά που οι αρχές ή οι πολίτες ειδοποιούν ότι στάθμευσε λεωφορείο με πρόσφυγες στην Εθνική Οδό θα στήνεται άμεσα σκηνή-ιατρείο με βασικό εξοπλισμό όπου μία ομάδα αποτελούμενη από τρεις παιδιάτρους (δύο συνταξιούχους και έναν εν ενεργεία) και δύο νοσηλευτές θα εξετάζει τα άρρωστα και ταλαιπωρημένα παιδιά. Παράλληλα θα σπεύδει και ομάδα σίτισης και θα προσφέρει ξηρά τροφή.


«Έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε για έως 250 πρόσφυγες ξηρά τροφή και είδη ατομικής υγιεινής, όπως πάστα ελιάς, παξιμάδια, παιδικό γάλα, χυμούς, σταφίδες, πάνες, σερβιέτες κλπ, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε και να προσφέρουμε φαγητό για μέχρι 600 άτομα. Οι άνθρωποι που έρχονται με τα λεωφορεία και ειδικά τα παιδιά είναι πολύ ταλαιπωρημένοι και βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Όλα αυτά που παρέχουμε στους πρόσφυγες προέρχονται μόνο από δωρεές πολιτών και διαφόρων επιχειρήσεων. Δυστυχώς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κατερίνης είναι στον δικό της κόσμο… Δεν έχει κάνει μια σύσκεψη να οριστεί έστω ένα συντονιστικό όργανο να συντονίζει τις εθελοντικές ομάδες. Πηγαίνουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και βρίσκουμε εκεί κάποια άλλη ομάδα και αναγκαζόμαστε να γυρίσουμε πίσω. Μόνον ο δήμος Δίου-Ολύμπου έχει αποφασίσει να διαθέσει ένα κονδύλι μέχρι 3.000 ευρώ για την περίπτωση που θα υπάρξει ανάγκη» πρόσθεσε ο κ. Τσολακίδης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs