Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Βροχές και πλημμύρες «σαρώνουν» τη Δυτική Ελλάδα - Πού θα έχει κακοκαιρία τις επόμενες ώρες (Photos-video)


Τα «δόντια» του δείχνει το φθινόπωρο καθώς η επιδείνωση του καιρού που άρχισε από σήμερα πλήττει με ιδιαίτερη βιαιότητα τη δυτική Ελλάδα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται ως ώρας στα νησιά του Ιονίου και στην Ηλεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το patrisnews.gr, αρκετές ζημιές έχουν καταγραφεί σε όλη την Ηλεία, από την επέλαση της κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει το νομό, από χθες το βράδυ.


Οι άνεμοι που πνέουν σε όλη την Ηλεία, είναι ισχυροί, με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιοχές να ξεριζωθούν δέντρα, καθώς και να δημιουργηθούν υλικές ζημιές, σε μάντρες και σκεπές κατοικιών. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί επίσης στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αρκετοί δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr στην πόλη του Πύργου η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε δύο περιστατικά άντλησης υδάτων σε υπόγειο χώρο γκαράζ στην οδό Μυστρά και σε κατάστημα στην οδό Πατρών και Υψηλάντους.

Επίσης η Πυροσβεστική προέβη στην κοπή δέντρων σε δύο περιπτώσεις, η μια στα Λαστέικα και η δεύτερη στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής στη σιδηροδρομική γραμμή, για να περάσει το τρένο.


Το ilialive.gr σημειώνει ότι προβλήματα παρουσιάστηκαν και ηλεκτροδότηση σε μεγάλο τμήμα της περιοχής της Κυλλήνης, καθώς καταιγίδες έπληξαν την περιοχή, προκαλώντας ζημιές σε υποδομές και δίκτυα και αφήνοντας πίσω τους πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και κατοίκους σε απόγνωση.


Προβλήματα και στην Θεσπρωτία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάσωση μίας οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία, στο Καραβοστάσι της Θεσπρωτίας, όταν το αυτοκίνητο τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής. 



Συγκεκριμένα, καθώς η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται από χθες το βράδυ στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροοσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικά, είναι καλά στην υγεία τους. Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας.





Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το μέτωπο που προκαλεί την κακοκαιρία θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά και βόρεια, σαρώνοντας σχεδόν όλη την ηπειρωτική χώρα, καθώς θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία.


Αύριο Τετάρτη, θα επηρεαστούν όλες οι προαναφερθείσες περιοχές κατά διαστήματα και κυρίως η ανατολική ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Πέμπτη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs