Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Απομακρύνεται η εκδοχή της τρομοκρατίας για το Τουπόλεφ - Συνεχίζονται οι έρευνες για τα μαύρα κουτιά


Οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης συνεχίζονται, αλλά αποκλείεται κατά τα φαινόμενα...
η τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις.

Μεσίστιες κυματίζουν από το πρωί της Δευτέρας οι σημαίες στη Ρωσία, πολίτες με λουλούδια τα αφήνουν έξω από το κτήριο του Ensemble Αλεξαντρόφ, που μουσικοί, χορωδοί και χορευτές του βρήκαν το θάνατο στα κρύα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Το μεταγωγικό, στο οποίο επέβαιναν μεταξύ άλλων και 9 δημοσιογράφοι, συνετρίβη τα πρώτα λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Σότσι με προορισμό την συριακή πόλη Λαττάκεια. Θα τραγουδούσαν σε χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη γιορτή ρώσων στρατιωτών, που συμμετέχουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Χαλέπι. 

Τα αίτια της συντριβής αναζητούνται ακόμη, αλλά έχει αποκλειστεί η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πασκόφ.




«Είναι βέβαια ακόμη πολύ νωρίς για να σχηματίσουμε οριστική άποψη, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, αλλά βρίσκεται πολύ κάτω στον κατάλογο των πιθανοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρθηκε, ο πιλότος ήταν έμπειρος και δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.




Πηγή: DW

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs