Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

«Θα πάω στα νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση».


Προκλητικές δηλώσεις από Τούρκο βουλευτή...
«Θα πάω στα νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική Βουλή ο βουλευτής Τανζού Οζτζάν. 

Ο Οζτζάν είναι βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) το οποίο ασκεί αντιπολίτευση και σε ομιλία του στο κοινοβούλιο ανέφερε ότι τα νησιά είναι τουρκικά και ότι θα πάει ο ίδιος με βάρκα για να κατεβάσει την ελληνική σημαία και κάλεσε και τους υπόλοιπους βουλευτές να πάνε μαζί του. 

Επίσης, ζήτησε να επιδοθεί ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα και η τουρκική κυβέρνηση να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο. 
Στην ομιλία του ανέφερε: «Εδώ υπάρχουν 18 νησιά και 2 βραχονησίδες. Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός ξέρουν όλη την ώρα να πετάνε εθνικιστικές εκφράσεις, αλλά για να διώξουν την ελληνική σημαία από χωρικά μας ύδατα, που αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο, κλείνουν τα μάτια. 




Να δώσουν ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα, λέγοντας «βγάλε τη σημαία σου, αδελφέ, εδώ είναι δικό μου έδαφος», δεν το κάνουν». Καθώς ο βουλευτής δεν είναι θεσμικός παράγοντας τη τουρκικής κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.... 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs