Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Είναι αγόρι ή κορίτσι; Η… πίεση καθορίζει το φύλο των παιδιών!


Μέχρι τώρα η αποκάλυψη του φύλου ενός εμβρύου χρειαζόταν υπέρηχο...
, ωστόσο, μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Αμερικανικό Περιοδικό Υψηλής Πίεσης αποκάλυψε ότι υπάρχει ένας πιο απλός τρόπος για να μαντέψει κανείς το φύλο του παιδιού του.

Συγκεκριμένα, γιατροί στο Νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Τορόντο στον Καναδά εξέτασαν 1.411 γυναίκες, περίπου 26 εβδομάδες πριν συλλάβουν. Από αυτές που έμειναν έγκυες μέσα στο διάστημα της εξέτασης, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι όσες είχαν υψηλή πίεση γέννησαν αγόρι, ενώ όσες είχαν χαμηλή πίεση γέννησαν κορίτσι.

Συγκεκριμένα, γεννήθηκαν 739 αγόρια και 672 κορίτσια και οι γιατροί ανέφεραν ότι «η μέση συστολική πίεση πριν την εγκυμοσύνη βρέθηκε να είναι υψηλότερη στις γυναίκες που στη συνέχεια γέννησαν αγόρι, από αυτές που γέννησαν κορίτσι».




Ο επικεφαλής της έρευνας τόνισε ότι τα ευρήματα «δείχνουν ότι η πίεση του αίματος μιας γυναίκας πριν την εγκυμοσύνη είναι ένας παράγοντας που στο παρελθόν δεν λαμβανόταν υπόψη σχετικά με τον καθορισμό του φύλου του παιδιού. Αυτή η νέα αποκάλυψη μπορεί να εμπεριέχει επιπτώσεις, τόσο για τον αναπαραγωγικό σχεδιασμό όσο και για την κατανόηση των θεμελιωδών μηχανισμών που καθορίζουν τα ποσοστά του φύλου στους ανθρώπους».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs