Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Τρεις ημέρες θα χρειαστούν για να καθαρίσει η Αθήνα από τα βουνά σκουπιδιών


Ξεκίνησε από χθες το βράδυ η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους, αφού η ΠΟΕ-ΟΤΑ...
αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεών της. 
Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι η Αθήνα θα χρειαστεί περί τις τρεις ημέρες για να καθαρίσει, ενώ η μυρωδιά από τη δυσοσμία θα χρειαστεί μερικές ημέρες ακόμη για να φύγει εντελώς. 

Από χθες το βράδυ, πάντως, τα απορριμματοφόρα των δήμων βγήκαν κανονικά στους δρόμους, κάνοντας, μάλιστα και ενισχυμένα δρομολόγια προκειμένου η αποκομιδή των σκουπιδιών να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Λόγω του ότι τα σκουπίδια έμειναν για πολλές ημέρες στοιβαγμένα και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα είναι απαραίτητη η απολύμανση των κάδων και των χώρων γύρω από αυτούς καθώς τις προηγούμενες ημέρες τα σκουπίδια ουσιαστικά σάπιζαν εκεί ενώ οι κατσαρίδες, τα ποντίκια και τα περιστέρια έκαναν πάρτι. Ετσι, δεν αποκλείεται να επιστρατευτούν και υδροφόρες των δήμων ώστε να καθαρίσουν τους χώρους γύρω από τους κάδους.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, με τη μειοψηφία να ζητά τη συνέχιση της απεργίας έως και την Κυριακή. Ωστόσο, επικράτησε η άποψη ότι δεν έπρεπε να παραταθεί η ταλαιπωρία των πολιτών με δεδομένο ότι στους δρόμους βρίσκονται χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών και ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Ιntime News

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs