Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Θεσπρωτία: Εντοπίστηκε και τρίτο φορτίο με χασίς


Στα χωριά της Θεσπρωτίας έχουν βρει διέξοδο για να κρύβουν τις παράνομες ουσίες οι Αλβανοί. ...
Τα παραμεθόρια χωριά της Θεσπρωτίας με τους ελάχιστους κατοίκους έχουν μετατρέψει σε «καβάντζες» οι Αλβανοί «βαρόνοι» των ναρκωτικών που περνούν νύχτα τα σύνορα από αφύλακτες διαβάσεις, κρύβουν φορτία με χασίς για τους εντός Ελλάδας συνεργούς τους και επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Για τρίτη φορά μέσα σε δυο μήνες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντόπισαν ένα «ορφανό» φορτίο χασίς, μέσα σε δασώδη περιοχή κοντά στην κοινότητα Άγιοι Πάντες Φιλιατών με τους 50 όλους κι όλους κατοίκους κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι τέσσερις σάκοι που περιείχαν 52 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 63 κιλών και 136 γραμμαρίων τέθηκαν υπό επιτήρηση, όμως οι παραλήπτες δεν εμφανίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Στις 28 και τις 29 Απριλίου, οι Αλβανοί κακοποιοί είχαν χρησιμοποιήσει ως σημείο συναλλαγής με τους εγχώριους συνεργούς τους την δασική έκταση έξω από την κοντινή στους Άγιους Πάντες κοινότητα Καλλιθέα. Στην πρώτη περίπτωση, είχαν αφήσει τρεις σάκους που περιείχαν 43 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 54 κιλών και 924 γραμμαρίων και στη δεύτερη, στην ίδια περιοχή, έναν σάκο που περιείχε 13 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 18 κιλών και 914 γραμμαρίων. Ούτε τότε, όμως, εμφανίστηκαν οι παραλήπτες, καθώς φαίνεται ότι είχαν γίνει αντιληπτές οι κινήσεις των αστυνομικών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο