Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Διάβημα της Κύπρου στς ΗΠΑ -Για Navtex της Τουρκίας με εμπλοκή αμερικανικού πλοίου


Σε διάβημα προς την Ουάσιγκτον αναμένεται να προβεί τη Δευτέρα η κυπριακή κυβέρνηση για Naftex...
της Τουρκίας, στην οποία αναφέρεται ότι εκδόθηκε προκειμένου να δραστηριοποιηθεί πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.




Η περιοχή, που δεσμεύθηκε για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5 και 6 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), με στόχο το αμερικανικό πολεμικό σκάφος να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, εξέφρασε έκπληξη για τις πληροφορίες για συμμετοχή αμερικανικού πολεμικού σκάφους σε ενέργεια της Τουρκίας. 

«Αποταθήκαμε στην αμερικανική πρεσβεία, η οποία εξέφρασε άγνοια και μας ενημέρωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός Εξωτερικών μάλιστα, είπε ότι αύριο (Δευτέρα 31/7) θα προβεί σε διάβημα προς την Ουάσιγκτον.

Ο υπ. Εξωτερικών διευκρίνισε ότι η αναφορά του για παραχώρηση των 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού για τους Τουρκοκύπριους δεν έχει καμία σχέση με το Ταμείο για τους υδρογονάνθρακες.

Εξήγησε δε ότι στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού θα διατίθενται τα πρώτα χρόνια τα 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού της Ομόσπονδης Κύπρου στους Τουρκοκύπριους μέχρι να φθάσουν στο ίδιο επίπεδο με τους Ελληνοκύπριους.
Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs