Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

Έξαλλοι οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την Helen Hunt - Υποστηρίζουν ότι με τη συμμετοχή της «ξεπλένει» τη στάση των αιγυπτιακών αρχών


Αιγύπτιοι ακτιβιστές καταδίκασαν την Αμερικανίδα ηθοποιό Helen Hunt για τη συμμετοχή της σε συνέδριο νεολαίας που διοργανώθηκε από ...
την κυβέρνηση της χώρας. Υποστηρίζουν ότι με τη συμμετοχή της «ξεπλένει» τη στάση των αιγυπτιακών αρχών απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την καταπίεση της ελευθερίας τού λόγου στη χώρα.
Η ανοιχτή επιστολή της Μόνα Σεΐφ και άλλων γνωστών ακτιβιστών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει συγκεντρώσει για την ώρα περίπου 300 υπογραφές. Η επιστολή ακολουθεί την κριτική που ασκήθηκε ευρέως μέσω διαδικτύου ενάντια στο «Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου Αμπντούλ Φατάχ Αλ Σίσι στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Η 54χρονη ηθοποιός του Χόλιγουντ ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην τελετή έναρξης. Το χάσταγκ της εκδήλωσης #WeNeedToTalk αποτέλεσε ένα πραγματικό πεδίο μάχης στο twitter, με χρήστες να αναρτούν φωτογραφίες αστυνομικών να χτυπούν και να κυνηγούν νεαρούς.

Google+ Followers