Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Γερμανία: Διάσωση ελεφαντίνας που σφήνωσε σε μεταλλικές ράβδους [εικόνες]


Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιστρατεύτηκαν στον ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης για να βοηθήσουν τους φροντιστές ...
να σηκώσουν ξανά στα πόδια της, τη Λίνα, μία ελεφαντίνα.
Αρχικά οι φροντιστές στον ζωολογικό κήπο προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν δικά τους μέσα, ιμάντες ανύψωσης και γερανούς. Αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, επειδή η Λίνα είχε σφηνωθεί ανάμεσα σε μεταλλικές ράβδους.

Όταν έφταναν οι πυροσβέστες τις απομάκρυναν και ο ελέφαντας στάθηκε στα πόδια του μετά από πέντε ώρες.

Το ζώο βρήκαν ξαπλωμένο χθες το πρωί οι φροντιστές και αμέσως σήμανε συναγερμός. Η ελεφαντίνα ηλικίας 45 ετών κινδύνευε από οργανική ανεπάρκεια επειδή ήταν ξαπλωμένη πολλές ώρες και το βάρος της φθάνει τους 3,5 τόνους.

Η κατάσταση ήταν δραματική και έπρεπε να βιαστούμε ανέφερε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Ματίας Ράινσμιντ.

«Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα που ξέρει ακριβώς τι να κάνει και είναι πολύ σημαντικό που μας βοήθησαν οι πυροσβέστες» τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον ζωολογικό κήπο που δημοσιεύει ο γερμανικός Τύπος.

«Ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση διάσωσης και τώρα χρειάζεται να ανακάμψει, καθώς είναι φοβισμένη» ανέφερε ένας φροντιστής.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αρκετές φορές πήραν μέρος σε παρόμοιες επιχειρήσεις για τον Ράνι, 62 ετών, τον μεγαλύτερο σε ηλικία ελέφαντα στη Γερμανία.

Στο σπίτι των ασιατικών ελεφάντων, στο ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης φιλοξενούνται ζώα από τσίρκο που δεν μπορούν πλέον να ταξιδεύουν ή δεν μπορούν να συμβιώσουν με άλλους ελέφαντες σε ζωολογικούς κήπους λόγω της μεγάλης τους ηλικίας ή άλλων προβλημάτων.

Η Λίνα είχε μεταφερθεί εκεί τον περασμένο Φεβρουάριο και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά η κατάστασή της βελτιώθηκε σημαντικά από τότε.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs