Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Βάφτισαν Μέγκαν Μαρκλ ένα νεογέννητο Oκάπι -Είναι είδος υπό εξαφάνιση [εικόνες & βίντεο]


Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου έδωσε το όνομα της Μέγκαν Μαρκλ, της αρραβωνιαστικιάς του πρίγκιπα Χάρι, σε ένα νεογέννητο οκάπι. ...




Για να τιμήσει τον επικείμενο γάμο του ζεύγους, τον επόμενο Μάιο. Η Όνι γέννησε τη μικρή Μέγκαν στις 9 Δεκεμβρίου. Ο τοκετός διήρκησε μόλις 30 λεπτά και βιντεοσκοπήθηκε από τους φύλακες του πάρκου. Ο ζωολογικός κήπος έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα φωτογραφίες του πανέμορφου ζώου.


Τα οκάπι ανήκουν στην οικογένεια των καμηλοπαρδαλιδών, αλλά δεν έχουν μακρύ λαιμό. Ζουν στις ζούγκλες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και ξεχωρίζουν από τις ασπρόμαυρες ρίγες τους, που θυμίζουν ζέβρες, στα καπούλια και τα μπροστινά πόδια τους.


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την κατάσταση της μητέρας και του μωρού. Η Όνι την προσέχει πολύ, την κρατά καθαρή γλείφοντάς την τακτικά και έχει το νου της στη Μέγκαν όταν εκείνη κοιμάται» εξήγησε η φύλακας του ζωολογικού κήπου Τζέμα Μέτκαφλ, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.



Τα οκάπι θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση.

Ερευνητές, τους οποίους επικαλείται ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο, εκτιμούν ότι σήμερα ζουν στο φυσικό περιβάλλον τους μόνο 25.000 οκάπι.

Η συνονόματη της νεογέννητης Μέγκαν, η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ, πρόκειται να παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι φέτος τον Μάιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs