Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

H χορογραφία που θεωρήθηκε ακατάλληλη για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί ήταν άκρως αισθησιακή


Tο καλλιτεχνικό πατινάζ είναι ίσως το πιο ατμοσφαιρικό άθλημα και εκείνο που εν γένει ξυπνάει περισσότερο το συναίσθημα. ...Με τις υπέροχες μουσικές επιλογές, τα αψεγάδιαστα κορμιά των αθλητών, τα όμορφα κοστούμια. Κάθε κίνηση και φιγούρα απαιτεί τεράστια τεχνική, ατελείωτες ώρες προπονήσεων και είναι άξια θαυμασμού και χειροκροτήματος.


Είναι ένα άθλημα που μας μαγεύει κάθε φορά.

Είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις τους Καναδούς χορευτές του καλλιτεχνικού πατινάζ Tessa Virtue και Scott Moir να χορεύουν στο "Moulin Rouge" χωρίς να σε πλημμυρίσει το συναίσθημα. Το πρόγραμμα τους ξεχειλίζει αισθησιασμό, τόσο που δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε στην κατηγορία του καλλιτεχνικού πατινάζ. Η εκτέλεση είναι τόσο ερωτική, που μια από τις φιγούρες αφαιρέθηκε προκειμένου να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες .


Η κίνηση που παραλείπεται από το πρόγραμμα είναι ένα σήκωμα στο 2:25.

Η φιγούρα ολοκληρώνεται με την χορεύτρια να έχει περασμένα τα πόδια της γύρω από τους ώμους του παρτενέρ της, ενώ το ζευγάρι περιστρέφεται στον πάγο και η Virtue σκύβει κοντά στο πρόσωπο του Moir. Πολλοί ήταβν εκείνοι που λάτρεψαν την χορογραφία έτσι ακριβώς, άλλοι όμως την βρήκαν αρκετά προκλητική.Αυτή την εβδομάδα στο Pyeongchang της Νότιας Κορέας, ο Moir μοιράστηκε τους λόγους για τους οποίους το δίδυμο αποφάσισε να αλλάξει αυτή την κίνηση στο υπέροχο πρόγραμμα του. «Όταν το επιβράδυσαναμε και είδαμε το βίντεο θεωρήσαμε πως δεν ήταν τόσο ωραίο αισθητικά απόό μια άποψη, έτσι θέλαμε να το αλλάξουμε, να το κάνουμε λίγο καλύτερο», είπε. «Νομίζω ότι μας άρεσε ότι έκανε μια δήλωση, και ήταν διαφορετικό. Αυτό ήταν υπέροχο για την αρχή της σεζόν, αλλά για την συνολική εικόνα του προγράμματος, ελπίζουμε ότι αυτή η νέα θέση ταιριάζει λίγο καλύτερα».

Οι οκτώ φορές πρωταθλητές στην χώρα τους, εκτέλεσαν το επίμαχο lift τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια των Canadian Skating Nationals. Τότε ήταν που ο Μoirs ανέφερε ότι ο καναδικός τύπος ήταν σκληρός με τις φωτογραφίες του lift. Στους κριτές ωστόσο άρεσε και το θρυλικό ζευγάρι του καλλιτεχνικού πατινάζ έλαβε τέλειες βαθμολογίες για αυτό του τοπ πρόγραμμα στο πάγο.

Πολλοί θεωρούν πως η αλλαγή στην χορογραφία είναι μια έξυπνη κίνηση, δεδομένης της συντηρητικής φύσης της κριτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ίδιοι σε πολλές συνεντεύξεις τους έχουν δηλώσει πως επέστρεψαν με έναν μόνο στόχο: To χρυσό μετάλλιο στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 είτε λοιπόν η αλλαγές έγιναν για καλλιτεχνικούς λόγος είτε για τονώσει το πρόγραμμα φαίνεται πως οι δυο τους δεν σκοπεύουν με τίποτα να ρισκάρουν την νίκη τους.

Google+ Followers