Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Συσκευή που κάνει το σκύλο σας... να μιλάει! [video]


Τι θα πιστεύατε αν κάποιος σας έλεγε ότι ο σκύλος σας θα μπορούσε να σας καλωσορίσει στο σπίτι με ...
κάτι περισσότερο από ένα γάβγισμα ή να σας ανακοινώσει τον λόγο για τον οποίο είναι νευριασμένος;


Κι όμως, δεν πρόκειται για κάποια ταινία ή για σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για μια πρωτότυπη ιδέα που είχαν δύο ερευνητές, οι οποίοι ήθελαν να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν τι νιώθουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

Η τεχνολογία «No More Woof» - δηλαδή "Όχι άλλο γάβγισμα"- από το Nordic Society for Invention and Discovery θα μπορεί να μεταφράζει την σκέψη του σκύλου σας σε μικρές προτάσεις, ελπίζοντας ότι μελλοντικά θα επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν με ευκολία με τους τετράποδους φίλους τους.

Η εν λόγω ερευνητική ομάδα, η οποία έχει δημιουργήσει στο παρελθόν το ιπτάμενο χαλί για τα κατοικίδια, εξηγούν ότι η συσκευή που θα κάνει το όνειρό τους πραγματικότητα αποτελείται από ένα σετ ακουστικών και ένα μικρόφωνο και συνδυάζει τις τελευταίες τεχνολογίες σε τρεις διαφορετικές τεχνολογικές περιοχές, κάνοντας ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, έχοντας μικροαισθητήρες και διεπαφή ανθρώπινου εγκεφάλου - υπολογιστή.

Μέσα από αυτή τη συσκευή και ενός μεγαφώνου ο σκύλος σας θα μπορεί να σας λέει «πεινάω αλλά δεν μου αρέσει αυτό που μου έφερες» ή για παράδειγμα «είμαι περίεργος να δω τι είναι αυτό».

Η κύρια γλώσσα θα είναι τα αγγλικά αλλά θα είναι επίσης διαθέσιμη στα γαλλικά και τα ισπανικά.

Δείτε το βίντεο:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο