Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Αποφυλακίστηκε ο Άρης Φλώρος της Energa επικαλούμενος λόγους υγείας


Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου κρατείτο, ο Αριστείδης Φλώρος, που τον Φεβρουάριο ...
του 2017 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για εμπλοκή στην υπόθεση Energa - Hellas Power.




Όπως γράφει η Καθημερινή, ο 39χρονος φέρεται να διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% λόγω κρίσεων επιληψίας που αντιμετωπίζει και πέρασε την πύλη εξόδου της φυλακής κάνοντας χρήση του άρθρου 110 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το εν λόγω άρθρο δίνει τη δυνατότητα της υφ’ όρον απόλυσης σε κρατούμενους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% εφόσον έχουν εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής τους.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τη μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας εξάλλου, ο Φλώρος κρατείτο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Το προηγούμενο διάστημα, ο 39χρονος είχε καταθέσει αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως δεν είχαν γίνει δεκτές.

Στις αρχές του 2017, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση και ξέπλυμα τον Φλώρο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, οι περισσότεροι συγκατηγορούμενοί του, μολονότι κρίθηκαν ένοχοι για τα ίδια αδικήματα, δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους. 

Εν τω μεταξύ τον περασμένο Μάρτιο ο Φλώρος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ και αντίδικο του στην υπόθεση Energa - Hellas Power, Γιώργου Αντωνόπουλου το Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί κακοποιοί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs