Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Έχασε το πέοs του επειδή αγνόησε τα σημάδια του καρκίνου - Είπε στους γιατρούς ότι είχε έναν «όγκο» στο πέοs του εδώ και 1 χρόνο


Ένας 82χρονος από την Ινδία έχασε, κυριολεκτικά, το πέοs του, επειδή αγνόησε έναν «όγκο» ...
στο πέοs του, το οποίο αποτελούσε ξεκάθαρο σημάδι καρκίνου.
Ο άτυχος ηληκιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μία πληγή στην περιοχή των γεννητιkών οργάνων 15 ημέρες μετά την πρώτη του επίσκεψη σε γιατρό, όταν κατάλαβε ότι τα πράγματα «δεν πήγαιναν καλά».

Ο 82χρονος επισκέφτηκε, αρχικά, μία κλινική πρώτων βοηθείων όπου είπε στους γιατρούς ότι είχε έναν «όγκο» στο πέοs του εδώ και 12 μήνες, που αντί να μικραίνει, μεγάλωνε, ενώ τους αποκάλυψε ότι για αρκετούς μήνες έχανε «κομμάτια από δέρμα» από την περιοχή του πέουs.

Οι γιατροί, στην αρχή, του συνταγογράφησαν αντιβιοτικά, καθώς το σημείο ήταν γεμάτον πύον, αλλά, δύο εβδομάδες αργότερα ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς ο πόνος του επιδεινώθηκε και ο όγκος αυτός τον οδήγησε στο να χάσει το πέοs του.

«Η κλινική εξέταση αποκάλυψε σχεδόν πλήρη απώλεια φαλλού», γράφει ο Dr. Gaurav Garg, από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του King George στην Ινδία, στην έκθεση του BMJ.

Ο 82χρονος αρνήθηκε οποιοδήποτε ιστορικό σeξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης ή τραύματος στην περιοχή.

Εξετάσεις στο «υπολειπόμενο μέρος του πέουs» αποκάλυψαν ότι ο άνθρωπος είχε καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων, έναν τύπο καρκίνου του δέρματος.

Ο άτυχος άντρας δεν ήταν σε θέση να ουρήσει σωστά, καθώς η απώλεια του πέουs του είχε βλάψει την ουρήθρα του και γι' αυτό οι γιατροί πραγματοποίησαν χειρουργική επέμβαση για να «κατασκευάσουν» έναν καθετήρα.

Ο καρκίνος είχε προχωρήσει πολύ για να μπορέσει να θεραπευτεί και έτσι ο 82χρονος πέθανε 15 ημέρες αργότερα.

«Στην προκειμένη περίπτωση, ο ασθενής παραμέλησε τα αρχικά του συμπτώματα και τελικά ανέπτυξε τον αυτόματο ακρωτηριασμό του πέουs και εκτεταμένες μεταστάσεις», πρόσθεσε ο Garg.

«Ο αυτόματος ακρωτηριασμός του πέους αναφέρεται πολύ σπάνια στη βιβλιογραφία, ως αποτέλεσμα του καρκίνου», συμπληρώνει και καταλήγει:

«Ο αυτόματος ακρωτηριασμός του πέους μπορεί να συμβεί είτε λόγω εμβολισμού του όγκου που εμποδίζει τις τελικές αρτηρίες, είτε λόγω άμεσης εισβολής όγκου»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs