Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Συνταγή για προφιτερόλ: Φτιάξτο μόνη σου στο πι και φι!


Βάζουμε το νερό το νερό, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο τεμαχισμένο ...
σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. 




Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα σκεύος. 

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη. Φτιάχνουμε τα μικρά σου με κορνέ και τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο συμβατικό φούρνο στους 180οC για 10-15 λεπτά περίπου. Όταν φουσκώσουν και πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε μερικές ώρες να κρυώσουν και να στεγνώσουν.

Για την κρέμα βάζουμε τα 700 γραμμάρια από το γάλα σε μια κατσαρόλα και τη τοποθετούμε στη φωτιά. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπα γάλα. Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε μέσα στο βρασμένο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει. Την αδειάζουμε σ’ ένα σκεύος και την σκεπάζουμε. Όταν κρυώσει χτυπάμε λίγο την κρέμα για να μαλακώσει. Γεμίζουμε τα σου.

Για τη σος βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Αναμιγνύουμε σ’ ένα μπολ το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα στο γάλα. Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μ΄ έναν αυγοδάρτη, μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και βάζουμε πάνω σε παγάκια μέχρι να κρυώσει η κρέμα.

Σερβίρουμε το προφιτερόλ.


Δείτε στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs