Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

18 σπάνια υβρίδια που σίγουρα δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν!


Πολλοί μύθοι είναι γεμάτοι με περίεργα υβριδικά πλάσματα και οι άνθρωποι που ασχολούνται με ...
το Photoshop έχουν αφιερώσει αμέτρητες ώρες για να τα δημιουργήσουν. 
Η παρακάτω λίστα περιέχει φωτογραφίες ζώων που δεν έχουν υποστεί Photoshop αλλά είναι άκρως πραγματικά.

Σίγουρα οι εικόνες θα σας αφήσουν έκπληκτους και θα σας εντυπωσιάσουν. Τι μας επιφυλάσσει άραγε το μέλλον, με τις προόδους στη γενετική μηχανική και την κλωνοποίηση; Κανείς δεν ξέρει και μόνον ο χρόνος μπορεί να δείξει. Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες παρακάτω.


Liger (Αρσενικό Λιοντάρι και Θηλυκός Τίγρης)


Αν και υπάρχουν φήμες για τα άγρια Ligers, ζουν μόνο σε αιχμαλωσία και εκτρέφονται σκόπιμα. Αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα και είναι οι μεγαλύτερες γάτες στον κόσμο. Ο Ηρακλής, ο μεγαλύτερος αλλά όχι παχύσαρκος liger είναι η μεγαλύτερη γάτα που υπάρχει στη Γη και ζυγίζει περισσότερο από 410 κιλά.Tigon (Αρσενικός Τίγρης και Θηλυκό Λιοντάρι)


Πόσο μακριά μπορεί να πάει το πράγμα; Γνωρίζατε πως τα Ligers και τα Tigons μπορούν να αναπαραχθούν; Φανταστείτε μόνοι σας πως θα μοιάζουν οι απόγονοί τους.


Zonkey (Ζέβρα και Γάιδαρος)


Μια παραλλαγή των προαναφερθέντων πλασμάτων.


Jaglion (Αρσενικό Τζάγκουαρ και Θηλυκό Λιοντάρι)
Geep (Κατσίκα και πρόβατο)


Άλλο ένα σπάνιο ζώο. Είναι πρόγονος ενός αιγοειδούς και ενός προβατοειδούς ζώου και συνήθως είναι θνησιγενής.


Grolar Bear (Πολική αρκούδα και Καφέ αρκούδα)


Ονομάζεται επίσης pizzly αρκούδα. Οι περισσότερες αρκούδες αυτού του είδους ζουν σε ζωολογικούς κήπους αν και υπήρξαν μερικές επιβεβαιωμένες θεάσεις τους στην άγρια φύση.


Coywolf (Κογιότ και Λύκος)


Κογιότ και ανατολικοί λύκοι παρέκλιναν μόνο 150 με 300 χιλιάδες χρόνια πριν και είναι σε θέση να παράγουν απογόνους. Τα αποτελέσματα έχουν κοινά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και μεσαίο μέγεθος.


Zebroid (Ζέβρα και διάφορα Ιπποειδή)


Ο Δαρβίνος ήταν ο πρώτος που ανέφερε ένα ζώο τέτοιου είδους που ήταν απείθαρχο και δύσκολο να δαμαστεί. Είναι πιο επιθετικό από ένα άλογο.


Savannah Cat (Οικόσιτη γάτα και Αφρικανικός αίλουρος)


Αυτά τα περίεργα ζώα μοιάζουν με σκύλους σύμφωνα με διάφορες περιγραφές, απολαμβάνουν τα παιχνίδια στα οποία πρέπει να φέρνουν αντικείμενα, κουνάνε την ουρά τους ενώ δεν φοβούνται το νερό.


Wholphin (Αρσενική φάλαινα δολοφόνος και Θηλυκό ρινοδέλφινο)


Στην πραγματικότητα αυτά τα ζώα προέρχονται από την ίδια οικογένεια όπως τα δελφίνια αλλά είναι και εξαιρετικά σπάνια. Μόνο ένα πλάσμα αυτού του είδους υπάρχει σε αιχμαλωσία.


Beefalo (Βουβάλι και αγελάδα)


Επίσης ονομάζεται και cattalo. Υπάρχει από το 1800 και είναι αρκετά υγιές ενώ προκαλεί λιγότερη οικολογική καταστροφή κατά τη βόσκησή του. Λόγω της αναπαραγωγής του, πιστεύεται πως υπάρχουν μόνο 4 άγρια κοπάδια βουβαλιών που δεν έχουν επηρεαστεί από τα γονίδια των αγελάδων.


Hinny (Αρσενικό γαϊδούρι και Θηλυκό άλογο)


Είναι ελαφρώς μικρότερο από ότι τα μουλάρια και είναι λιγότερο κοινό.


Narluga (Φάλαινα μονόκερως και beluga)


Είναι εξαιρετικά σπάνια παρά το γεγονός πως υπήρξε μια αύξησή της στον Βόρειο Ατλαντικό.


Cama (Καμήλα και λάμα)


Η πρώτη φορά που έγινε ένας τέτοιος συνδυασμός ήταν το 1998 στο Κέντρο Αναπαραγωγής Καμήλας στο Ντουμπάι. Μέσω τεχνητής γονιμοποίησης δημιουργήθηκαν για τη γούνα τους και ως υποζύγια. Υπήρξαν μόνο 5 πλάσματα αυτού του είδους.


Dzo (Αγελάδα και άγριο Yak)Βραβεύτηκε στο Θιβέτ και τη Μογγολία για το κρέας και την ποσότητα του γάλατός που παρήγαγαν ενώ είναι μεγαλύτερα και ισχυρότερα από ότι τα βουβάλια και οι αγελάδες. Πιστεύεται πως όλα τα ζώα έχουν μολυνθεί από αυτά τα γονίδια.


Leopon (Αρσενική λεοπάρδαλη και θηλυκό λιοντάρι)


Αυτά τα όμορφα ζώα έχουν παραχθεί μόνο σε αιχμαλωσία.


Mulard (Αγριόπαπια και πάπια Βαυαρίας)


Αναπτύχθηκαν για να γίνουν τροφή και δεν είναι σε θέση να παράγουν απογόνους.


Zubron (Αγελάδα και Ευρωπαϊκός βίσωνας)


Είναι αρκετά ισχυρά και ανθεκτικά στις ασθένειες ενώ θεωρούνταν πως μπορούν να αντικαταστήσουν τα βοοειδή. Πλέον υπάρχει μόνο ένα μικρό κοπάδι στην Bialowieski, στο Εθνικό Πάρκο της Πολωνίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs