Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε 150 μέτρων άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό


Το αντίγραφο της Κιβωυού του Νώε, έχει τα πάντα για να είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πολιτείας του Κεντάκυ ...
στις Ηνωμένες Πολιτείες. 




Η κιβωτός έχει τις ακριβείς μετρήσεις που περιγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη από την Αγία Γραφή και μόλις εγκαινιάστηκε στην πόλη Williamstown.

Το θρησκευτικό θεματικό πάρκο Ark Encounter εγκαινίασε πρόσφατα την κατασκευή, η οποία χρειάστηκε έξι χρόνια για να κατασκευαστεί και κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικές δωρεές.


Φωτογραφία: BBC.


Για να κατασκευαστεί η κιβωτός χρειάστηκαν σχεδόν 8.000 κυβικά μέτρα ξυλείας και οι διαστάσεις του  είναι 155 x 26m x 15m -Διαστάσεις που σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ήταν δοσμένες από τον Θεό, όταν διέταξε Νώε να κατασκευάσει το σκάφος που χρησιμοποιείται για να διατηρήσει όλα τα είδη των ζώων κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, που περιγράφεται στο βιβλίο της Γένεσης κεφάλαιο 7.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν 100 αντίγραφα ζώων, συμπεριλαμβανομένων και δεινοσαύρων, αν και το βιβλίο της Γένεσης δεν αν αφέρει προϊστορικά ζώα.

Οι δεινοσαύρου άλλωστε  είχαν εξαφανιστεί 150 εκατομμύρια χρόνια πριν από τη γέννηση του πρώτου ανθρώπου στη γη.


Φωτογραφία: Facebook Joseph Ikunna

Η ποσότητα ξύλου που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της ήταν ένα σημείο τριβής μεταξύ των οικολόγων και των κατασκευαστών της Κιβωτού. Οι δημιουργοί του έργου αναμένουν ότι θα δλεχονται 16.000 επισκέπτες την ημέρα.

Τα εισιτήρια για την επίσκεψη στο χώρο κοστίζουν $40 για ενήλικες και $28 για παιδιά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs