Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Περίεργοι και πανέμορφοι τάφοι


H φυσική φθορά που οδηγεί στον θάνατο είναι από τα πράγματα που κανείς μας...
δεν μπορεί να αποφύγει. 

Όπως κι αν έχει το πράγμα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν φεύγουν έτσι «απλά»!

Θέλουν το κάτι διαφορετικό ακόμα και με τον θάνατό τους.

Ας δούμε μια σειρά από ασυνήθιστους και πανέμορφους τάφους που υπάρχουν διάσπαρτα στον πλανήτη…


1. Μία ιστορία αγάπης


Δύο επιτύμβιες στήλες σε μια μικρή πόλη στην Ολλανδία δεν μπορεί παρά να προσελκύσουν την προσοχή του κοινού. Ο λόγος; Ο τοίχος που χωρίζει τους δύο τάφους αλλά και τα χέρια που ενώνονται στην κορυφή των μνημάτων! Όσο κι αν η εικόνα προκαλεί εντύπωση, η συγκινητική ιστορία που κρύβεται πίσω της όχι μόνο επεξηγεί τα πάντα αλλά υπερτονίζει και μια μεγάλη αγάπη που υπάρχει ακόμα και μετά θάνατον.


2. Ο τάφος της Lilly Grey


Τίποτα το περίεργο δεν υπάρχει με την ταφόπλακα αυτή σε μια πρώτη ματιά. Κι όμως, ένα πιο προσεκτικό βλέμμα αποκαλύπτει τη φρίκη: «Θύμα του Κτήνους 666»! Ακόμα χειρότερα, το «Κτήνος» δεν αναφέρεται στον αποκαλυπτικό Αντίχριστο, αλλά στην αμερικανική κυβέρνηση! Ο σύζυγος της εκλιπούσας, Elmer Gray, διατράνωσε το μίσος του για τους θεσμούς και τους νόμους, τους οποίους και κατηγορεί για τον θάνατο της γυναίκας του…


3. Charles Pigeon


Ένα άλλο εντυπωσιακό τάφος βρίσκεται στο Παρίσι και ανήκει στον Charles Pigeon και την οικογένειά του που αν αναπαύονται στο νεκροταφείο του Montparnasse.

Ο τάφος τον δείχνει στο κρεβάτι με τη σύζυγό του και την προστασία ενός αγγέλου.


4. Ρωσική Μαφία


Άλλοτε «σπίτι» δύο τρομακτικών μαφιόζικων οικογενειών, το νεκροταφείο της πόλης φιλοξενεί τα θύματα του αιματηρού πολέμου που ξέσπασε μεταξύ τους. Κάθε γκανγκστερικός τάφος συνοδεύεται από πορτρέτο του εκλιπόντος σε φυσικό μέγεθος, χαραγμένο πάνω στη γρανιτένια στήλη.


5. Ο τάφος του Όσκαρ Γουάιλντ


Ο πιο διάσημος τάφος στο νεκροταφείο Père Lachaise του Παρισιού είναι αυτός του Όσκαρ Γουάιλντ. Ο εντυπωσιακός αυτός τάφος προστατεύεται πλέον από τις θαυμάστριες του διάσημου συγγραφέα. Ο λόγος; Μία είχε τη φαεινή ιδέα να φιλήσει τον τάφο, αφήνοντας το κατακόκκινο αποτύπωμα των χειλιών της πάνω στην πέτρα. Αυτό ήταν. Από τότε χιλιάδες φιλιά γέμισαν τον τάφο και με τα χρόνια ο τάφος παρουσίασε σοβαρές ζημιές.


6. Kitty Jay
  

Το αλλόκοτο αυτό ανάχωμα βασανίζει τους κατοίκους της πόλης για χρόνια: η Kitty Jay αυτοκτόνησε στα τέλη του 18ου αιώνα, της απαγορεύτηκε η ταφή στο νεκροταφείο, με τις Αρχές να την «παραχώνουν» σε ένα σταυροδρόμι, για να μπερδέψουν το πνεύμα της και να μην μπορεί να βρει τον δρόμο για τον άλλο κόσμο!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs