Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Μήνυση από το γιατρό για την επίθεση μέσα στο γραφείο του


Μήνυση σε βάρος των ατόμων που αποτελούσαν την ομάδα του «Ρουβίκωνα» υπέβαλε αργά χθες το βράδυ μετά την κατάθεσή του ...
στους αστυνομικούς ο γιατρός στο γραφείο του οποίου εισέβαλαν τα μέλη της αναρχικής ομάδας 




και αφού τον απείλησαν, τον χαστούκισαν και προκάλεσαν ζημιές στο χώρο.

Ο συγκεκριμένος γιατρός που είναι σε εξέλιξη η ποινική του υπόθεση γιατί συνελήφθη να παίρνει φακελάκι από ασθενή, κατέθεσε στους αστυνομικούς όσα συνέβησαν μέσα στο ιατρείο του και αποτυπώθηκαν και στο βίντεο το οποίο ανήρτησαν στο Διαδίκτυο τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Περιέγραψε πως εισέβαλαν απειλητικά στο γραφείο, πως άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και στη συνέχεια τον απείλησαν ότι «αν το ξανακάνει - εννοώντας να ξαναπάρει φακελάκι- θα τον πετάξουν από το παράθυρο».

Οι Αρχές σχηματίζουν δικογραφία για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της απειλής. Παντως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ελεγαν στο CNN Greece τον προβληματισμό τους αν ο μηνυτής θα επιμείνει μέχρι το τέλος στην απόφασή του.


Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν ποια μέλη της αναρχικής ομάδας βρίσκονταν στο ιατρείο. Ήδη έχουν αρχίσει να αναζητούν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και στη συγκεκριμένη πολυκατοικία που ίσως να έχουν αποτυπώσει τα πρόσωπα των ατόμων πριν ανέβουν στο γραφείο του γιατρού.


Πάντως, τα μέλη της αναρχικής ομάδας πήγαν με όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και όχι μόνο απέφευγαν την κάμερα, αλλά μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κάποιος ότι όταν χτυπά ένα από τα άτομα το κουτί της πόρτας αποφεύγει να χρησιμοποιήσει δάχτυλά του, γνωρίζοντας ότι αφού είναι δαχτυλοσκοπιμενος θα βρει η Αστυνομία την ταυτότητά του πολύ εύκολα.

Πάντως, αξιωματικοί έλεγαν ότι ο Ρουβίκωνας προχωρά σε μια νέα κίνηση, και λειτουργεί ως «αυτόκλητος δικαστής και τιμωρός» με σκοπό να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του προφίλ. Στο παρελθόν έχει κάνει και άλλες «επισκέψεις» σε δημόσιους λειτουργούς για τους οποίους υπήρχαν καταγγελίες για χρηματισμό, όμως αυτή τη φορά επιτέθηκε και απείλησε έναν γιατρό, ο οποίος έχει συλληφθεί και έχει ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Επίσης, οι Αρχές διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα μία «επιχειρησιακή διέγερση» της αρχικής ομάδας, η οποία κάνει απανωτά χτύπημα σχεδόν καθημερινά χωρίς όμως συγκεκριμένη στόχευση όσον αφορά τους στόχους που επιλέγουν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs