Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Τι σημαίνει να είσαι dεmisexual - Ποιοι άνθρωποι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία...


Ένας νέος όρος για τον σeξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων ολοένα και πιο συχνά συναντάται στο...
διαδίκτυο: «Demiseχual». «Είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται σeξουαλική έλξη πιο σπάνια σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, ενώ ορισμένοι έχουν μικρό έως καθόλου σeξουαλικό ενδιαφέρον», είναι ο ορισμός σύμφωνα με την ιστοσελίδα dεmisεxuality.org.

Με τον νέο αυτό σeξουαλικό προσανατολισμό ασχολήθηκε και η συγγραφέας Μέριλ Ουίλιαμς σε άρθρο της στην Washington Post για την εύρεση της σεξουαλικότητά της και πώς είναι η ζωή της ως «demiσexual».

Εξηγώντας τι σημαίνει για εκείνη το να είναι «demiσexual», η Ουίλιαμς έγραψε: «Στα ραντεβού που έχω κάνει στη ζωή μου, συχνά περιγράφω την σeξουαλικότητα μου ως “θέλω λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθώ”».

«Πριν από χρόνια αισθανόμουν ενοχές για την απογοήτευση που μπορεί να ένιωθαν τα ραντεβού μου. Δεν θέλω να αισθάνομαι υποχρεωμένη ότι πρέπει να εξηγώ στους ανθρώπους για ποιο λόγο δεν είμαι έτοιμη να αισθάνομαι οικεία… γενικά μου αρέσουν όσοι είναι έξυπνοι και έχουν αίσθηση του χιούμορ», έγραψε η συγγραφέας.

Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως σε αντίθεση με την σeξουαλική συμπεριφορά, η σeξουαλική έλξη δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να εξαναγκαστεί.

Σε αντίθεση με τους αsέξουαλ, όπου κάποιος μπορεί να αισθάνεται λίγη έως καθόλου σeξουαλική έλξη ή ενδιαφέρον για σeξ, οι «ντεμισeξουαλ» αισθάνονται σeξουαλική έλξη, αλλά μόνο όταν έχουν βαθύ συναισθηματικό δεσμό με ένα άλλο πρόσωπο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs