Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ιαπωνία: Συνέλαβαν 45χρονο που τιμωρούσε με… ηλεκτροσόκ τα παιδιά του όταν «παρέβαιναν τους κανόνες»


Πέρυσι, ο θάνατος μιας πεντάχρονης που υφίστατο ξυλοδαρμούς από τον πατέρα της στο όνομα της επιβολής πειθαρχίας είχε ...
συγκλονίσει την τοπική κοινωνία

Ιάπωνας συνελήφθη σήμερα διότι χρησιμοποιούσε όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ για να επιβάλλει πειθαρχία στα τρία του παιδιά, 




ανακοίνωσε η αστυνομία, υπόθεση που προστίθεται σε μια σειρά κακοποίησης παιδιών που έχει ωθήσει μέλη του ιαπωνικού κοινοβουλίου να συζητούν την πλήρη απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας.

Ο 45χρονος άνδρας, που ζει στην πόλη Κιτακιούσου (νότια), είπε στους αστυνομικούς ότι χρησιμοποιούσε αυτό το όπλο όταν οι δύο κόρες του, ηλικίας 17 και 13 ετών, καθώς και ο γιος του, ηλικίας 11 ετών, «παρέβαιναν τους κανόνες», είπε αξιωματικός της αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το αγόρι είχε ένα ελαφρύ έγκαυμα στο χέρι. Τα κορίτσια δεν έφεραν εμφανή τραύματα, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Μια σειρά περιστατικών κακοποίησης παιδιών έχουν προκαλέσει σοκ στην ιαπωνική κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια, ιδίως ο θάνατος πέρυσι ενός κοριτσιού πέντε ετών, το οποίο υφίστατο ξυλοδαρμούς και στέρηση τροφής από τον πατέρα της στο όνομα της επιβολής πειθαρχίας.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είχε δηλώσει τότε πως ο θάνατος της μικρής ήταν «συγκλονιστικός» και υποσχέθηκε τη λήψη μέτρων για να προληφθούν νέοι θάνατοι.

Τα μέλη της κάτω Βουλής της Ιαπωνίας ενέκριναν χθες Τρίτη ομόφωνα ένα πακέτο μέτρων με σκοπό να απαγορευθεί η σωματική τιμωρία γονιών στα παιδιά τους, ανοίγοντας τον δρόμο για να εγκριθεί αναθεωρημένος νόμος κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Πάνω από πενήντα χώρες σε διεθνές επίπεδο, κυρίως στην Ευρώπη, έχουν θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν τη σωματική τιμωρία των παιδιών, που πολλοί ερευνητές επισημαίνουν ότι είναι ούτως ή άλλως αναποτελεσματική ως προς τον σκοπό της, την επιβολή πειθαρχίας.

Η Ιαπωνία οδεύει να γίνει η τρίτη χώρα της Ασίας στην οποία θα επιβληθεί τέτοια απαγόρευση, μετά τη Μογγολία (2016) και το Νεπάλ (2018).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs