Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία: Σταματήστε τώρα τις γεωτρήσεις στην Κύπρο


Έντονη αμερικανική ανησυχία για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκία. Σε αυτοσυγκράτηση των χωρών στην ...
Ανατολική Μεσόγειο καλούν οι ΗΠΑ 

Αυστηρή προειδοποίηση με αφορμή τις γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου
στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία, καλώντας την Άγκυρα να ακυρώσει την όποια απόφαση για έναρξη των ερευνών, σημειώνοντας την έντονη ανησυχία των ΗΠΑ για τυχόν αύξηση της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τις αμερικανικές εκκλήσεις για εκατέρωθεν αυτοσυγκράτηση.

Με ανακοίνωση που χαρακτηρίζει τις εν λόγω δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού στην περιοχή «πολύ προκλητικό» βήμα, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Ορτέιγκους εκφράζει τη βαθιά ανησυχία των ΗΠΑ για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Άγκυρας, λέγοντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας σχετικά με την έναρξη υπεράκτιων γεωτρήσεων σε μια περιοχή την οποία έχει οροθετήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ως την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Αυτό το βήμα είναι πολύ προκλητικό και εγείρει τον κίνδυνο να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις δραστηριότητες και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση», σημειώνεται η ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs