Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Πρωτοποριακό ιατρικό μηχάνημα για την αντιμετώπιση και θεραπεία ογκολογικών νοσημάτων σε δημόσιο νοσοκομείο


Εγκαινιάσθηκαν οι νέες τριώροφες κτιριακές εγκαταστάσεις, εντός του νοσοκομειακού συγκροτήματος ...
Αρεταιείου - Αιγινητείου, του Πανεπιστημίου Αθηνών. 




Οι κτιριακές αυτές εγκαταστάσεις θα φιλοξενήσουν εξωτερικά ιατρεία της Νευρολογικής και Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο ισόγειο και κλινικές και τμήματα αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου στον 1ο και 2ο όροφο για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Στον υπόγειο χώρο του κτιρίου θα εγκατασταθεί σύστημα Ρομποτικής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας.

«Το πρωτοποριακό αυτό ιατρικό μηχάνημα που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας αποτελεί ευγενική δωρεά της μεγάλης ευεργέτιδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Διγενοπούλου-Ζαφειροπούλου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος, εγκαινιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις,

«Πρόκειται για το πρώτο μηχάνημα που τοποθετείται σε δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα μας και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση και θεραπεία ογκολογικών νοσημάτων του εγκεφάλου, της σπονδυλικής στήλης και όλου του σώματος. Το σύστημα CyberKnifeSRS έχει λάβει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDAapproval) για στερεοτακτικές ακτινοχειρουργικές εφαρμογές σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο πρύτανης, αναφέρθηκε, επίσης, στην τεράστια σημασία των δωρεών και των ευεργεσιών, τονίζοντας τις προσπάθειες των πρυτανικών αρχών, αλλά και της Ιατρικής Σχολής και όλων των Σχολών είναι να εξεύρουν και ιδιωτικούς πόρους χορηγών, είτε για την υλικοτεχνική υποδομή του Πανεπιστημίου (συντήρηση ή αποκατάσταση κτηρίων, δημιουργία ερευνητικών κέντρων αριστείας, αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού κ.λπ.), είτε για ερευνητικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες (εκδόσεις συγγραμμάτων, υποτροφίες έρευνας, προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης εσωτερικού και εξωτερικού, διενέργεια επιστημονικών συνεδρίων κ.ά.).

Ακολούθως ο πρόεδρος της Εφορίας των Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο καθηγητής Γεώργιος Πολυμενέας και οι Διευθυντές της Ψυχιατρικής και της Νευρολογικλής Κλινικής, καθηγητές Χ. Παπαδημητρίου και Λ. Στεφανής, αναφέρθηκαν αναλυτικότερα στη σημασία των νέων εγκαταστάσεων και στη θετική επίδρασή τους τόσο στη Δημόσια Υγεία, ευρύτερα, όσο και στην εκπαίδευση των φοιτητών και στην έρευνα για την Ιατρική Σχολή.

«Η πλήρης λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων ενισχύει σημαντικά τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο. Επίσης, θα αποσυμφορήσει τις αντίστοιχες Μονάδες που ήδη λειτουργούν. Πρόκειται, λοιπόν, για μια πολλαπλή συμβολή στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, στη διενέργεια κλινικού έργου στη Νευρολογία, την Ψυχιατρική και την Ακτινοθεραπεία, καθώς και στην αναβάθμιση του ερευνητικού έργου μέσω προηγμένων μηχανημάτων, όπως το Cyberknife», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs