Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Θολώνει η υπόθεση με τη θανάτωση ξιφία στη Χαλκίδα: Διαψεύδει το λιμενικό


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει ένα ψάρι που μοιάζει με ξιφία να έχει βγει στα ρηχά στην παραλία Αστέρια της Χαλκίδας. Οι λουόμενοι ...
όταν το είδαν τρόμαξαν, όμως, στη συνέχεια κάποιοι τολμηροί το καταδίωξαν και το έπιασαν για λίγο. 
Το ψάρι κατάφερε τελικά να ξεφύγει από τους νεαρούς που το βασάνιζαν και να ανοιχτεί στα βαθιά.

Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες οι λουόμενοι πετροβόλησαν τον... ξιφία και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφερόταν ότι το ψάρι είχε βγει στα ρηχά για να γεννήσει.

Το enikos.gr επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας μας κατέστησε σαφές ότι το ψάρι δεν θανατώθηκε από τους λουόμενους. Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο με τρεις μέρες και όπως μας είπε ο λιμενικός, το ψάρι δεν ήταν ξιφίας, αλλά βασιλική ζαργάνα. Από τους λιμενικούς δεν έγινε αντιληπτό ότι πετροβολήθηκε από τους λουόμενους, αν και όπως μας είπε στο βίντεο φαίνεται κάποιοι να του πετάνε κάποια πλαστικά αντικείμενα.

Η βασιλική ζαργάνα, λοιπόν, είχε χάσει τον προσανατολισμό της και βγήκε στα ρηχά. Λίγη ώρα μετά το περιστατικό με τους λουόμενους την εντόπισε νεκρή ένας ναυαγοσώστης του λιμενικού. Τη μετέφερε στην Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας, όπου κατεψύχθη και στη συνέχεια στην αρμόδια υπηρεσία. Όπως είπε ο αξιωματικός υπηρεσίας το ψάρι δεν κυοφορούσε, ενώ ακόμα δεν έχει γνωστή η αιτία του θανάτου του. Επειδή το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αναμένεται να εκδοθεί δελτίο Τύπου από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs