Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Υπουργείο Εξωτερικών: «Αναζοπυρώθηκε» μία σύγκρουση από τα παλιά


Μία σύγκρουση από τα παλιά «αναζωπυρώθηκε» τις τελευταίες ηµέρες στο υπουργείο Εξωτερικών ανάµεσα στον Νίκο Κοτζιά και τη ...
νέα διευθύντρια του διπλωµατικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. 




Οπως λένε από το περιβάλλον του πρώην υπουργού, η Παπαδοπούλου επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό της το υπουργείο, τόσο πολιτικά όσο και διοικητικά. 

Συµπληρώνουν, µάλιστα, ότι σκοπεύει να αλλάξει πρέσβεις στα περισσότερα πόστα, ενώ καταγγέλλουν και ότι στοχοποιεί υπαλλήλους που προσέφεραν τα µέγιστα στο υπουργείο τα προηγούµενα χρόνια.

Σύμφωνα με το «Έθνος» Κοτζιάς και Παπαδοπούλου συγκρούστηκαν µετωπικά το 2015, όταν η τελευταία υπηρετούσε ως επικεφαλής στη µόνιµη ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την κατηγόρησε την περίοδο της πρώτης διαπραγµάτευσης ότι ενηµέρωνε πρώτα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά για τις εξελίξεις και µετά την κυβέρνηση.

Η ίδια, τότε, έκανε λόγο για πόλεµο προς το πρόσωπό της και για εκδικητικές κινήσεις εναντίον της, επειδή είχε υπηρετήσει δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη όταν εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών. ∆εν του φτάνουν του Νίκου ∆ένδια όλα όσα έχει να αντιµετωπίσει σε διπλωµατικό πεδίο, θα έχει και αυτά. Τουλάχιστον δεν θα πλήξουµε το επόµενο διάστηµα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs