Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Η πόλη της Αυστραλίας με τους δεκάδες άστεγους Έλληνες


Οι άστεγοι στην Αυστραλία αυξάνονται με διαρκείς ρυθμούς. Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία της ...
στατιστικής υπηρεσίας, τα τελευταία 5 χρόνια η αύξηση άγγιξε το 14%, με τον συνολικό αριθμό αστέγων να είναι 116.427. 




Σχεδόν ένας στους τρεις, γεννήθηκαν εκτός Αυστραλίας.

Στις μεγάλες πολεις, όπως το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, η αύξηση κυμαίνεται από το 48% μέχρι και το 63%, την περίοδο 2001-2016. Όπως αναφέρει το κανάλι SBS και η εφημερίδα της ομογένειας Νέος Κόσμος, μεταξύ των αστέγων στην Μελβούρνη, υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες. Η Ελληνοαυστραλή νοσοκόμος, Ελένη Ανδρικάκη, μαζί με συναδέλφους της και την αστυνομία, μοίρασαν πρόσφατα περίπου 200 κουβέρτες, κατά την διάρκεια ίσως του πιο κρύου μήνα της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αρκετοί από τους Έλληνες που είναι άστεγοι, είτε έφθασαν στην Αυστραλία τα τελευταία χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον, είτε είναι Έλληνες δεύτερης γενιάς. Τα όνειρά τους όμως δεν ευοδώθηκαν με αποτέλεσμα να καταλήξουν στους δρόμους της Μελβούρνης.

Όπως δήλωσε στο SBS η κα Ανδρικάκη, οι Έλληνες άστεγοι είναι δεκάδες, με τους περισσότερους να είναι άνδρες, αλλά και γυναίκες. Το χειρότερο, όπως λέει, είναι η χρήση ναρκωτικών και το γεγονός πως έχουν συνηθίσει σε αυτή την ζωή. Ωστόσο θεωρεί πως υπάρχουν λύσεις για να βοηθηθούν.

Ο δήμος της πόλης σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο με εκατοντάδες κρεβάτια, ώστε να προσφέρει καταφύγιο σε πολλούς αστέγους που το έχουν ανάγκη. Η λύση βέβαια σε ένα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα, θα πρέπει να είναι ευρύτερη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs