Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

«Ποιος στο διάολο στηρίζει τον Ερντογάν; - Στα σχοινιά ο Τραμπ, Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζουν «ανταρσία» λόγω Συρίας


Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει και στο εσωτερικό των ΗΠΑ μετά την απόφαση του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ...να «αδειάσει» τους Κούρδους συμμάχους της Ουάσινγκτον στην Συρία και να δώσει το πράσινο φως στην τουρκική στρατιωτική επέμβαση.

Πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ δέχεται και «φίλια» πυρά από το κόμμα του, το οποίο απειλεί με κυρώσεις τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ένας από τους ισχυρούς υποστηρικτές του Τραμπ και υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, Λίντσεϊ Γκράχαμ είπε ότι ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα πακέτο «καταστροφικών» κυρώσεων που θα πλήξουν την τουρκική οικονομία και τον στρατό.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η Γερουσία, όπου έχουν την πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι, θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να παρακάμψει οποιοδήποτε προεδρικό βέτο στις κυρώσεις.

«Ποιος στο διάολο στηρίζει τον Ερντογάν έναντι των Κούρδων; Ο πρόεδρος το κάνει αυτό εντελώς ενάντια στις συμβουλές όλων. Θα πάρει το 100% από τα εύσημα εάν γνωρίσει κάτι που οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε. Και θα πάρει το 100% του φταιξίματος. Δεν υπάρχει μέση λύση», είπε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, ο οποίος εκτίμησε ότι η τουρκική επέμβαση θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα ντόμινο στην περιοχή.
Πηγή: skai.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs