Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Πήγαν να την βιάσοuν, αντιστάθηκε και τώρα κινδυνεύει με φυλάκιση 9 ετών - Από θύμα ένα βήμα πριν την φυλακή


Στη Ρωσία τα μέσα κοινωνική δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά με χιλιάδες χρήστες να χρησιμοποιούν το hastag #NotHerFault για να ...
επιστήσουν την προσοχή στη σeξουαλική κακοποίηση και τις επιθέσεις κατά των γυναικών.




Το #NotHerFault (#саманевиновата στα ρωσικά) ξεκίνησε από την Darya Ageniy η οποία πλέον κινδυνεύει με φυλάκιση 9 ετών επειδή μαχαίρωσε έναν άνδρα όταν αυτός, σύμφωνα με καταγγελία της, προσπάθησε να την βiάσει τον Ιούνιο του 2018.

Η αστυνομία όμως δεν άνοιξε καν την υπόθεση για την καταγγελλόμενη σeξουαλική επίθεση, αλλά αντίθετα ξεκίνησε ποινική έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας παρά τα λεγόμενα της Ageniy

Η 19χρονη υπέβαλε αίτηση ώστε να ερευνηθεί αν ήταν σε αυτοάμυνας κατά την απόπειρα σeξουαλικής επίθεσης σε μια προσπάθεια να μην βρεθεί στην φυλακή επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό της.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2018 με την Darya Ageniy, που μόλις είχε αποφοιτήσει από το σχολείο, να δέχεται επίθεση από έναν 38χρονος άνδρα ο οποίος «την κόλλησε στον τοίχο» και προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα. Εκείνη στην προσπάθεια της να ξεφύγει έβαλε το χέρι στην τσάντα της, έβγαλε ένα αιχμηρό αντικείμενο που χρησιμοποιούσε σε μαθήματα ζωγραφικής και τον μαχαίρωσε την στιγμή που αυτός προσπαθούσε να αφαιρέσει το εσώρουχο της.

Η συνέχεια ήταν κάτι που δεν περίμενε αφού η αστυνομία την κυνήγησε για περίπου 1000 μίλια με σκοπό να την συλλάβει για υποψία «σοβαρής σωματικής βλάβης» ενώ αρνήθηκε να διερευνήσει τους ισχυρισμούς της για απόπειρα βiασμού.

Η βία κατά των γυναικών συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στη Ρωσία αφού σύμφωνα με μια έκθεση του Human Rights Watch τα κενά στη νομοθεσία της Ρωσίας, η ανεπαρκής ανταπόκριση της αστυνομίας και της δικαιοσύνης καθώς και η έλλειψη εντολών προστασίας έχουν ως αποτέλεσμα να μένουν οι γυναίκες απροστάτευτες απέναντι στην βία και την σeξουαλική κακοποίηση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs