Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ποιος θα ήταν ο μισθός μιας μαμάς που μένει στο σπίτι, αν πληρωνόταν για τις δουλειές και τις υποχρεώσεις της


Ποιος θα πρέπει να ήταν ο μισθός μιας μητέρας που μένει στο σπίτι και μεγαλώνει τα παιδιά και παράλληλα, κάνει ...
όλες τις δουλειές του σπιτιού, εντός κι εκτός αυτού;

Εκτός από το μεγάλωμα των παιδιών, υπάρχουν και πολλές άλλες δουλειές που φέρνει εις πέρας χωρίς να αμείβεται, όταν στην αγορά εργασίας άλλοι πληρώνονται γι’ αυτές.




Ας δούμε, λοιπόν, ποιος θα πρέπει να ήταν ο μισθός μιας μητέρας και ποιες είναι οι ατελείωτες δουλειές που κάνει αμισθί.


Πρόκειται για full-time εργασία

Πρώτα απ’ όλα, να γίνει σαφές πως πρόκειται για μία full-time εργασία, κάθε μέρα, όλη μέρα, ακόμη και τα βράδια, αν έχει μωρό που το θηλάζει ή ξυπνάει τα βράδια ή το παιδί είναι άρρωστο, όλο το χρόνο.

Δεν παίρνει ποτέ ρεπό, δεν κάθεται κανένα σαββατοκύριακο και δεν γνωρίζει από αργίες ή διακοπές!

Οι οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο μισθός της ετησίως θα έπρεπε να ήταν σε ευρώ, στις 116 χιλιάδες! Μπορεί να σας ακούγεται τρελό ως νούμερο, όμως τα αξίζει μέχρι τελευταίο λεπτό του ευρώ.


Δείτε γιατί τον αξίζει

1. Δουλεύει ασταμάτητα και τις 365 μέρες του χρόνου. Με υπερωρίες, όλα τα σαββατοκύριακα, όλες τις αργίες, χωρίς άδεια.

2. Καθημερινά δουλεύει ένα 8ωρο ως σεφ, ξεκινώντας με το πρωινό, ετοιμάζοντας σνακ για το σχολείο και το σύζυγο της, μαγειρεύει μεσημεριανό, ετοιμάζει σνακ για το απόγευμα, μαγειρεύει για το βράδυ. Επιπροσθέτως, φτιάχνει γλυκά, κουλουράκια και πολλές άλλες συνταγές!

3. Είναι part-time δικαστής, διότι καθημερινά θα πρέπει ακριβοδίκαια να δίνει τέλος στις διαμάχες ανάμεσα στα αδέλφια και δεν είναι καθόλου εύκολη και σύντομη υπόθεση.

4. Καθημερινά ξοδεύει ένα γεμάτο τρίωρο (μπορεί να κάνει και υπερωρίες) ως ψυχολόγος, ξεκινώντας να ακούει τα προβλήματα των παιδιών της, να τους μιλάει, να τα ενθαρρύνει, να τα βοηθάει.

Κάνει, όμως, το ίδιο και για το σύζυγό της, ειδικά σε περιόδους που έχει άγχος στην εργασία του.


Κάνει πολλά επαγγέλματα σ’ ένα 24ωρο

5. Εκτός όλων των παραπάνω, θα πρέπει να πληρώνεται για την καθημερινή καθαριότητα του σπιτιού (που δεν έχει ωράριο), αλλά και ως οικονομολόγος του σπιτιού, νοσοκόμα, μεταφορέας, αφού μεταφέρει τα παιδιά στις υποχρεώσεις τους, διακοσμήτρια, μοδίστρα, φωτογράφος, δασκάλα στο σπίτι, όταν βοηθάει η ίδια τα παιδιά στο διάβασμα, υδραυλικός, διατροφολόγος, γραμματέας, δημόσιες σχέσεις, αφού σε εκείνη πέφτει το βάρος να διευρύνει τον κύκλο με οικογένειες με παιδιά, υπεύθυνη catering για γιορτές και γενέθλια, ζαχαροπλάστης και πολλές άλλες δουλειές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs