Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Στα 16 του παράτησε το σχολείο και 2 χρόνια μετά βγάζει 25 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα


Ιδιοκτήτης εταιρίας στα 17: Το επιχειρηματικό του δαιμόνιο ηταν αυτό που του επέτρεψε να αποκτήσει την δικιά του εταιρία και να παρατήσει το σχολείο στα 16....
Ιδιοκτήτης εταιρίας στα 17: Τζο Φράνκλιν

Ήταν μόλις 12 ετών όταν ξεκίνησε την επιχείρησή του. 




Χρησιμοποίησε τις 300 στερλίνες που πήρε ως δώρο για τα γενέθλιά του για να αγοράσει ένα σπάνιο ζευγάρι σνίκερς. Στη συνέχεια τα πούλησε στη διπλάσια τιμή.

Τώρα, στα 17 του χρόνια, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, έβαλε πλώρη για μεγαλύτερα πράγματα. Βρίσκει σνίκερς για σταρ της βρετανικής ραπ, όπως οι Dizzee Rascal και AJ Tracey.


Όπως σημειώνει το CNBC, το πιο ακριβό ζευγάρι σνίκερς που αγόρασε ο Φράνκλιν ήταν ένα ζευγάρι «Nike Air Mags». Είναι γνωστά ως αθλητικά «Back to the Future», που του κόστισαν 45.000 στερλίνες. Κατάφερε όμως να τα πουλήσει έναντι £57.000.


Δεν είχε ελεύθερο χρόνο

Ξεκίνησε την επιχείρησή του με την ονομασία 5upplied, το 2018. Λίγο μετά αποφάσισε να παρατήσει το σχολείο. Αυτό γιατί δεν είχε καθόλου ελεύθερο χρόνο.

Έτσι κι αλλιώς όπως λέει έχει δυσλεξία και η ακαδημαϊκή μόρφωση δεν θα ήταν το δυνατό του σημείο.

Ωστόσο, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο του επέτρεψε να φτιάξει ένα ολόκληρο δίκτυο διεθνών επαφών.

Αρχικά χρησιμοποίησε το Facebook για να πουλά σνίκερς. Τώρα έχει γραφείο στην περιοχή Shoreditch του Λονδίνου, στην έδρα της υπηρεσίας streaming μουσικής underground, Keakie.


Το κατάστημα δεν είναι ανοιχτό για το κοινό και δέχεται μόνο μεγάλους πελάτες. Αυτό, όπως λέει ο Φράνκλιν, προσελκύει καλλιτέχνες και μουσικούς.


Πως έχτισε την φήμη του

Ο 17χρονος Φράνκλιν είχε μια μοναδική ικανότητα να βρίσκει αυτό που οι άλλοι αδυνατούν να βρουν. Για παράδειγμα, ένας πλούσιος πελάτης του, του ζήτησε κάποτε να βρει 10-15 ζευγάρια σπάνια σνίκερς μέσα σε μόλις τρεις ώρες. Κατάφερε να του βρει 12!


Μια άλλη φορά, ένας πελάτης του έδωσε 10 ώρες περιθώριο να βρει ένα ζευγάρι Nike SB Dunk Paris που πωλούνται για £35.000, πριν επιστρέψει στο Ντουμπάι. Ο Φράνκλιν είχε μόλις δυο ώρες καιρό, όταν τα βρήκε τελικά, να πάει στο ιδιωτικό τέρμιναλ του αεροδρομίου Λούτον στο Λονδίνο. Τα κατάφερε.

Στη δουλειά του τον βοηθά η στενή παρακολούθηση των social media ώστε να είναι ενήμερος με τις τελευταίες τάσεις. Επίσης, αναφέρει ότι μαθαίνει αμέσως από τα λάθη του. «Δεν φοβάμαι να κάνω λάθη, όσο μπορώ να μαθαίνω από αυτά», αναφέρει.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs