Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Γιατί δεν αηδιάζεις με τίποτα όταν «φουντώνεις» στο σeξ; Οι επιστήμονες απαντούν


Το σeξ είναι μια από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες λειτουργίες, δραστηριότητες και απολαύσεις. Πρόκειται για μια ...
ιδιαίτερη διαδικασία με υγρά και διάφορες μυρωδιές να βρίσκονται στην ατμόσφαιρα γύρω από τα κορμιά. Αυτές οι μυρωδιές θα μπορούσαν να σε ενοχλήσουν σε άλλες περιπτώσεις, αλλά πάνω στην έξαψη δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη επίπτωση επάνω σου.




Η επιστήμη τουλάχιστον συμφωνεί, γνωρίζοντας ποιος είναι ο λόγος που δεν δυσφορούμε την συγκεκριμένη στιγμή για τα ίδια πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα τα βρίσκαμε αηδιαστικά. Σύμφωνα με μελέτη του ολλανδικού Πανεπιστημίου του Χρόνινχεν, η σeξουαλική διέγερση υπερισχύει κατά κράτος και παραμερίζει τις αντιδράσεις αποστροφής του οργανισμού.

Στην έρευνα συμμετείχαν γυναίκες, οι οποίες είδαν ένα εpωτικό βίντεο, ένα βίντεο με αθλητικά και ένα βίντεο με τρένα. Αργότερα, οι ερευνητές τις υπέβαλλαν σε μια σειρά από δυσάρεστες εμπειρίες, όπως π.χ. να πιουν νερό μέσα από μια κούπα με ένα έντομο.


Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες που είχαν δει πρώτα το εpωτικό βίντεο, αξιολόγησαν ως λιγότερο αηδιαστικές τις δραστηριότητες στην οποίες υποβλήθηκαν και οι περισσότερες από αυτές κατάφεραν να ολοκληρώσουν. Νωρίτερα, το ίδιο συνέβη και σε παρόμοια έρευνα που συμμετείχαν άντρες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs