Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Νηστίσιμο εκμέκ κανταίφι


Υλικά

½ κιλό κανταΐφι

1 μαργαρίνη (λιωμένη)

Για το σιρόπι ...

700 γραμμάρια ζάχαρη

800ml νερό




Για την κρέμα

Ένα κουτί κάστερ πάουντερ

5 1/2 φλιτζάνια νερό

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη


Για τη σαντιγί

3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουτί φυτική κρέμα

Αμύγδαλο φιλέ ή φυστίκι Αιγίνης (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Αφρατεύουμε καλά το κανταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνουμε το κανταΐφι με τη λιωμένη μαργαρίνη, να πάει παντού και το ψήνουμε στους 170ο C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, αφήνουμε για 3 λεπτά ακριβώς και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε να κρυώσει και με μια κουτάλα περιχύνουμε το κανταΐφι, ώστε το σιρόπι να πάει παντού.

Σε αυτό το διάστημα φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στο μάτι, ανακατεύοντας συνέχεια το περιεχόμενο του μέχρι να πήξει. Έπειτα κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι η κρέμα να είναι χλιαρή.

Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο κανταΐφι και αφήνουμε μία ώρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει. Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο ή το φιστίκι Αιγίνης, αν τελικά χρησιμοποιήσουμε.

Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs