Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Σπιτικοί κύβοι λαχανικών


Υλικά

1 κολοκυθάκι

1 κλωνάρι σέλινο

½ κρεμμύδι ...

2 καρότα

1 μικρή πατάτα




*Χρειαζόμαστε 500γραμμάρια μικτά λαχανικά. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικό επιθυμείτε (σπανάκι, πιπεριά, μαϊντανό, αρακά, πράσο κτλ.), αρκεί να διατηρήσετε αυτή την αναλογία.

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

150 γραμμάρια αλάτι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια όλα τα λαχανικά μας. Βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα multi (πολυκόφτη), τα αλέθουμε μέχρι να έχουν την υφή πουρέ και μεταφέρουμε στο τηγάνι ξανά.

Το αφήνουμε να στεγνώσει από υγρά, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 5 λεπτά.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, ισιώνοντάς το με το κουτάλι έτσι ώστε να έχει τελικά ορθογώνιο σχήμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες και έπειτα με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε 12 τετράγωνους κύβους κύβους.


Συμβουλή

Μπορούμε να τους αποθηκεύσουμε σε τάπερ, βάζοντας ανάμεσά τους φυλλαράκια λαδόκολλας για να μην κολλήσουν και διατηρώντας τους στην κατάψυξη, αφού δεν περιέχουν συντηρητικά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs