Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Χαρδαλιάς: Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας


Αυστηρή σύσταση απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με την τήρηση των αυστηρών προληπτικών μέτρων που ...
έλαβε η κυβέρνηση για την ανακοπή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στις κατοικίες τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα τόνισε ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναστέλλεται η λειτουργία ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ενώ διευκρίνισε οι σύλλογοι των ξενοδόχων θα αποφασίσουν ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης, επανέλαβε ότι συνεχίζεται το μέτρο της υποχρεωτική 14ήμερης καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση και πρόσθεσε «αν υπήρχε θα το ήξερα. Έσπευσε δε να επαναλάβει την αυστηρή 14ημερη παρακολούθηση από την κυβέρνηση, όσον έρχονται από το εξωτερικό.

Ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα. «Δεν έχουμε ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας, επαναλαμβάνουμε την αυστηρότατη σύσταση του κράτους στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν την κυκλοφορία εκτός οικίας στο ελάχιστο» τόνισε.

Για να προσθέσει με νόημα: «Από κει και πέρα κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι», αναφερόμενος προφανώς στις εικόνες που κυκλοφορούν και δείχνουν πολίτες να βολτάρουν ανενόχλητοι σε πολλά σημεία της χώρας, παρά τις συστάσεις.

«Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους φαρμακοποιούς, τους εργαζόμενους στα media, τους οδηγούς όλους όσους δουλεύουν και δεν μπορούν να μείνουν σπίτι τους», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs